Overrask med hjemmelaget Snickers-sjokolade som spiselig julegave! Hekkeløper og matentusiast, Amalie Iuel, viser deg hvordan du lager denne søt-salte kreasjonen av sjokolade, marshmallows, peanøtter og karamell.
Vanskelighetsgrad: Lett
Tidsbruk: ca 30 min + avkjøling
DU TRENGER:
- 300 g melkesjokolade
- 400 g marshmallows
- 4 ss peanøttsmør
- 400 g karameller
- 1,5 dl melk
- 150-200 g peanøtter
- 200 g kokesjokolade
SLIK GJØR DU:
- Dekk en form på 23 x 23 cm med plastfolie eller bakepapir. Smelt melkesjokoladen i vannbad. Fordel sjokoladen jevnt utover i formen og sett den i fryseren.
- Smelt marshmallows over vannbad. Varm peanøttsmøret i en liten kjele og rør inn smeltet marshmallows. Bland det godt sammen til en slags peanøttnougat. Fordel røren jevnt over sjokoladen i formen og avkjøl.
- Varm karameller og melk i en kjele til karamellene har smeltet. Rør inn peanøttene. Fordel blandingen over peanøtt- og marshmallowsblandingen, og sett formen til avkjøling.
- Vend blandingen ut av formen. Fjern folien og skjær Snickers-sjokoladen i avlange stykker eller terninger.
- Smelt kokesjokoladen over vannbad, og vend bitene i sjokoladen til de er helt dekket. Avkjøl på bakepapir.
Tips!
Disse smaker best rett fra fryseren!
Prøv også våre andre Spiselige Julegaver. Vi kan friste med både Appelsingløgg og Mandelsmør på 1-2-3
Som stolt sponsor av Norsk Friidrett har vi vært så heldige å få med oss den matglade hekkeløperen Amalie Iuel på denne himmelsk gode oppskriften. Sjekk hvordan du også kan imponere dine kjære med hjemmelaget snickers!