Du er kun 7 ingredienser unna hjemmelaget «Snickers»

Så enkel kan du lage en kopi av verdens mest populære sjokolade hjemme hos deg selv. Det er verdt ventetiden!

En hjemmelaget versjon av «Snickers» er enklere å lage enn du kanskje tror.

Hvis du elsker søt sjokolade, myk karamell og salte peanøtter i en og samme pakke, vil du gå av skaftet over denne deilige godisen!

Du tror kanskje at det å lage hjemmelaget sjokolade er en komplisert affære, som involverer endeløs røring og et termometer? 

Det slipper du – bare se her: 

KUN 7 INGREDIENSER 

Snickers-sjokoladen ble først introdusert i 1929, og er oppkalt etter oppfinnerens favoritthest, Snickers.

I ettertid har den blitt verdens mest solgte sjokolade-bar. Tenk det, du! 

Oppskriften inkluderer kun 7 ingredienser, og du bruker en kort halvtime på å lage en kopi. 

Det er bare å hente fram gryter og en slikkepott!

FOLKETS FAVORITT

Et kjapt internettsøk viser at det er flere som synes en hjemmelaget versjon av «Snickers» smaker enda bedre enn den du får i butikken. Her er noen kommentarer fra det populære nettstedet food.com:

– ‹‹Jeg fikk så mange komplimenter for disse! Det rullet inn forespørsler om oppskriften neste dag.››

– ‹‹Advarsel: Du trenger ekstremt med selvkontroll for å ikke spise hele brettet. Pass på at du har venner og familie der for å hjelpe deg å spise dem!››

HJEMMELAGET «SNICKERS» 

Dette trenger du:

300 gram melkesjokolade
400 gram marshmallows
4 ss peanøttsmør
400 gram karameller
1,5 dl melk
150-200 gram peanøtter
200 gram kokesjokolade

Slik gjør du:

1. Dekk en form på 23x23 cm med plastfolie eller bakepapir. Smelt melkesjokoladen i vannbad. Fordel jevnt utover i formen og sett til avkjøling, gjerne i fryseren.

2. Smelt marshmallows i vannbad eller bak i ovn. Varm peanøttsmør i en liten kjele, og bland med de smeltede marshmallowsene.  Jobb den klissete massen godt sammen til en slags peanøtt-nougat. Fordel jevnt over sjokoladeformen, og sett til avkjøling.

3. Smelt karameller i en kjele sammen med melken. Bland inn peanøttene. Fordel over peanøtt- og marshmallowsblandingen, og sett formen tilbake til avkjøling.

4. Velt din ferdige «Snickers»-sjokolade ut av formen. Fjern folien, og skjær i avlange stykker eller terninger.

5. Smelt kokesjokoladen i et vannbad, vend bitene i sjokolade til de er helt dekket og avkjøl på bakepapir.

Servering: Sjokoladen smaker best rett ut av fryseren, så kjøl derfor ned i cirka 20 minutter i kjøleskapet før du serverer.

NB: Sjokoladen blir fort litt grisete, så ikke la de ligge for lenge i romtemperatur for servering.