Denne Snickers-iskaken er faktisk da bomb

Denne latterlig enkle Snickers-iskaken kommer til å imponere alle som smaker på den herfra til månen.

Is er godt, Snickers er godt, og sammen er de dynamitt! Kanskje det er nettopp derfor denne desserten kalles en Snickers-«ice bombe». Ice bombe (ja, med «e»), eller isbombe, er en helt genial iskake som lages ved å legge iskrem lagvis i en rund bolle sammen med biter av kjeks og Snickers.

Når du har fordelt ingrediensene lagvis i bollen, snur du kaken på hodet – og iskaken ser ut som en perfekt kuppel. Med andre ord får den et skikkelig imponerende utseende, til tross for at den er veldig enkel å slenge sammen. 

Snickers, to typer iskrem, kjeks og rullekake er alt du trenger for å lage iskaken. For å gjøre det enklest mulig bruker vi ferdig rullekake, men hvis du er i et skikkelig bakehumør er det selvfølgelig prima å bruke hjemmelaget rullekake isteden.

Denne kaken må du se: Én røre blir på magisk vis til tre under steking.

Pass på bollen

For å få kaken enkelt ut av bollen etter at den er ferdig fryst, er det viktig å dekke innsiden av bollen med plastfolie. Folien gjør det nemlig mye enklere å få fjerne bollen fra iskaken når den er klar til å serveres. Etter at bollen er fjernet, er det bare å dra plastfolien forsiktig av kaken.

Siden kaken skal dypfryses i mange timer, er det viktig å bruke en bolle som tåler sterk kulde uten å sprekke og bli ødelagt. For er det én ting vi ikke vil, så er det at den uferdige iskaken skal renne utover fryserskuffen og føre til en kjip vaskejobb.

På tide å vaske ovnen, btw? Det eneste trikset som funket for Lines stekeovn 

Tynne skiver

Siden sjokolade er noe av det beste som finnes, har vi som nevnt vattet på med Snickers, sjokoladeis og sjokoladesaus i denne oppskriften. Men hvis du ikke er tidenes sjokoladefan, kan du for eksempel bytte ut sjokoladeisen med jordbæris, og droppe Snickers på utsiden.

Mer sjokolade? Denne sjokolade-snacksen kan du lage når du ikke har sjokolade i hus

Jordbær-varianten over er nok også litt mer barnevennlig, siden kald Snickers fort kan bli ganske seigt og hardt å tygge ved første bit. Vær derfor påpasselig med å skjære så tynne Snickers-skiver som mulig uten at de faller fra hverandre.

Inspirert av den fantastiske kaken til Eugenie Kitchen, sjekk ut hvordan du lager tidenes enkleste iskake under!

Enkel Snickers-iskake  

Dette trenger du (6 personer):

1 sekspakk små Snickers
5 store kuler vaniljeis
1,5 liter sjokoladeis
5 kjeks, for eksempel peanøttkjeks
7 skiver sjokoladerullekake

Til servering: Sjokoladesaus og karamellsaus. 

Slik gjør du:

1. Finn fram en stor bolle på om lag 2,5 liter som tåler frysing, og sett den i kjøleskapet så den blir kald. Ta samtidig ut isen av fryseren slik at den blir litt mykere.

2. Del Snickers-ene i tynne skiver på cirka en halv centimeter i tykkelse. Ta bollen ut av kjøleskapet, og dekk innsiden med plastfolie som stikker over kanten. Legg én og én Snickers-skive i bollen, og trykk den mot kanten slik at den sitter litt fast. Fortsett til hele innsiden av bollen er dekket - unntatt de to øverste centimeterne.

3. Rør sammen sjokoladeisen med knuste kjeks i en separat bolle. La stå. 

4. Rør vaniljeisen myk, og smør den forsiktig over Snickers-skivene i serveringsbollen. Laget skal være mellom en og to centimeter tykt. Fyll deretter midten med sjokoladeisen, og trykk forsiktig ned så alle tomrom blir tettet. Stryk toppen glatt med en slikkepott.

5. Legg skivene med rullekake på toppen, og trykk dem lett ned i isblandingen. Sett deretter hele bollen i fryseren natten over, eller i minst fem timer. 

6. Når du skal servere legger du en serveringstallerken over bollen, før du forsiktig snur dem opp ned slik at rullekaken ligger ned mot tallerkenen. Løft bollen av, og dra deretter plastfolien av. La kaken stå i romtemperatur i 10-15 minutter før servering, og hell masse sjokolade- og karamellsaus over rett før den skal deles opp.

MER FAN AV OREO? 

Da kan du teste ut Oreo-iskaken som du kan lage med kun tre ingredienser.