Med denne pastaen kan du spise regnbuen til middag

Med konditorfarger som hemmelig våpen, blir pasta plutselig ekstremt morsomt å spise. Kidsa kommer til å elske regnbuepasta!

Internett flommer over av regnbuefarget mat for tiden, være seg ostesmørbrød, kaffe latte eller bagels. Ifølge Wall Street Journal har regnbuemat «tatt over Internett». Hvis du er en av dem som elsker regnbuer like mye som oss (og resten av nettet, tydeligvis), har vi den perfekte middagen for deg: Regnbuepasta!

Regnbuepasta er naturligvis litt mer tidkrevende å lage enn vanlig pasta som kun skal kokes, men det er likevel mye enklere enn det ser ut som. Alt du behøver å gjøre er å legge kokt pasta i små poser med konditorfarge og vann, passe på at all pastaen er dekket av farge, og la dem ligge slik at fargen fester seg ordentlig. Etter en liten skyll under springen, er pastaen klar til å spises. 

Visste du at al dente pasta kan være sunnere en overkokt pasta?

Uimotåelig for kidsa 

Pasta er en billig råvare som metter godt, men det kan ofte se litt stusselig ut. Med konditorfarge som hemmelig våpen, blir pastaen plutselig ekstremt morsomt å spise. Har du barn som ikke er spesielt gira på å spise opp maten sitt, er det bare å plante en skål med regnbuepasta foran dem. For hvilket barn kan se en skål med spaghetti i regnbuens farger uten å ville spise opp? 

Denne enkle kaken er (nesten) like fargerik som regnbuepastaen.

Vi har brukt konditorfargene gul, rød, grønn og blå, i tillegg til å blande frem oransje og lilla ved hjelp av henholdsvis gul og rød, og rød og blå. Dermed får du hele fargespekteret du finner i regnbuen. Men du kan selvfølgelig forenkle retten, og kun lage spaghetti i de fargene du har ferdige konditorfarger på.

Mild saus

Regnbuepastaen smaker for øvrig kun vanlig pasta (ja, vi har smakt!), så du trenger en saus når du skal spise den. For å ikke dekke til de fine fargene, kan du for eksempel lage en deilig lys carbonarasaus av bacon, eggeplomme, ost og fløte, eller servere pastaen med sitron, smeltet smør og pepper for en helt enkel rett.

En superenkel variant er å kun lage spaghetti i én av fargene. Dette er perfekt hvis du for eksempel skal ordne til barnebursdag, og ikke har tid til å stå og steke pizza hele dagen. Vi garanterer at kidsa kommer til å elske mystisk grønn pasta!

Ikke gå glipp av: Denne pastaretten gir nesten ikke noe oppvask.

Regnbuepasta (3 personer)

Dette trenger du:

Spaghetti
2 pakker konditorfarge i blå/grønn/rød/gul 

Slik gjør du:

1. Kok pastaen i vann til den er al dente. Hell av vannet, og skyll i kaldt vann. La vannet renne godt av.

2. Legg frem seks brødposer i plastikk. Fordel konditorfargene i posene: Gul, oransje (rødt og gult), rødt, lilla (rødt og blått), blått og grønt. Tilsett cirka 0,5 dl vann i hver pose, og bland fargene med vannet.

3. Fordel pastaen i posene, lukk posene, og rist forsiktig så fargen fordeler seg ovr all pastaen. La ligge i noen minutter.

4. Hell én og én pose med pasta i et dørslag, og skyll lett av den mest overflødige fargen med litt vann. Hell alt i en stor bolle, og bland godt. 

🍳Middagstips: Her finner du en rekke andre gode og barnevennlige middagsoppskrifter vi har på lur🍳