Foto: Maria Tveiten Helgeby

«Reindeer Chow» er godteriet amerikanerne må ha hver jul

Det blir ikke jul i Amerika uten hjemmelaget «reindeer chow». Med kun fem ingredienser kan du enkel lage julegodteriet selv!

Hvis du er glad i Smash, Kinder Maxi eller generelt å kombinere søte og salte ting, er denne oppskriften garantert noe for deg.

«Christmas crack» eller «reindeer chow» er et julegodteri fra USA som popper oppymse bakeblogger når desember nærmer seg. Snacken består av hvit sjokolade, puffet frokostblanding og salte pretzler eller saltstenger. Sleng noen nonstop på toppen, og du er klar. 

Det beste med alt er at du strengt tatt kan bruke akkurat det du vil av frokostblandinger, snacks og nøtter – være seg det vi har i oppskriften under, eller cornflakes, valnøtter og popcorn. Hvit sjokolade er det eneste du ha.

Det tar bare ti minutter å lage selve blandingen, så den eneste utfordringen er å klare og vente til sjokoladen har stivnet etterpå... 

Dette trenger du:

2 plater hvit sjokolade (200 gram)
5 dl "luftig" frokostblanding (for eksempel 2,5 dl Cheerios og 2,5 dl Solfrokost)
1,5 dl salte peanøtter
2,5 dl saltstenger som er knekt i to 
Nonstop, gjerne røde og grønne for julestemningens skyld

Foto: Maria Tveiten Helgeby

Slik gjør du: 

1. Smelt den hvite sjokoladen over vannbad eller i en mikrobølgeovn. 

2. Bland alle de tørre ingrediensene (utenom nonstop) i en stor bolle. Hell den smeltede sjokoladen over, og bland forsiktig helt til alt har fått et tynt lang hvit sjokolade.

Foto: Maria Tveiten Helgeby

3. Dekk en bakeplate med bakepapir, og spre blanding utover i en tynt lag. Strø nonstop over, og la stå til den hvite sjokoladen har stivnet helt - gjerne et par timer. 

4. Når sjokoladen har stivnet kan du brekke blandingen opp i små og store biter. Det er godt å få noe salt og noe søtt i samme bit, så prøv å ikke knuse ingrediensene.

5. Serveres som superdigg julegodteri, eller gis bort i norgesglass til noen du er glad i. 

Foto: Maria Tveiten Helgeby