Eton Mess med bringebær

Julematen fortjener en fin avslutning, og Eton mess er en søt og frisk dessert med krem, friske bær og marengs. Det ser ekstra lekker ut når den legges lagvis på glass.

210305-u50-extra-bannere-fg-900x450.jpg

Antall: 4
Vanskelighetsgrad: lett
Tidsbruk: ca. 20 min

DU TRENGER:

  • 8-12 pikekyss
  • 3 dl kremfløte
  • 2 ts sukker
  • Skallet fra 1 stk lime
  • 300 g friske bringebær

PIKEKYSS:

  • 2 eggehviter
  • 125 g sukker

 

SLIK GJØR DU:

  1. Skill eggeplommene fra hviten. Pisk eggehvitene til skummet blir hvitt og litt stivt. Pisk inn halvparten av sukkeret, litt etter litt. Pisk videre til du får en glatt, skinnende og stiv marengs.
  2. Kle to bakebrett med bakepapir. Fordel marengs på brettene med en sprøytepose. Stek på 100 grader varmluft i 1-1 1/2 time til marengsen er sprø utenpå, men fortsatt litt myk inni. La pikekyssene stå i ovnen til den er helt avkjølt.
  3. Rør halvparten av bringebærene sammen med litt sukker. Riv limeskall på et fint rivjern og bland dette med ca. 1 ts sukker. Pisk kremfløte og sukker stivt og smuldre marengsen grovt.
  4. Fordel rørte bær, krem, marengs, limesukker og hele bær lagvis i glass. Topp med bær eller smuldret marengs og server straks.

Eton mess er en del av menyen fra komedien Grevinnen og hovmesteren. Se hele menyen fra det legendariske middagsselskapet her.