Falafel med søtpotet, vårløk og stekt sopp

Vegetar til middag med søtpotetkrem og falafel med sprø, deilig skorpe. Falafel skal bare varmes i ovnen mens du lager tilbehøret.

Billig middag

Antall: 4 personer
Tilberedningstid: ca 25-30 minutter

DETTE TRENGER DU:

  • 2 pk Hälsans kök Falafel, á 300 g
  • 1-2 søtpoteter
  • 1 bit ingefær
  • 2 vårløk
  • Xtra sjampinjong

SLIK GJØR DU:

  1. Sett ovnen på 180 grader varmluft.
  2. Varm 2 pakker falafel i 13-15 minutter, snu dem et par ganger underveis.
  3. Skrell 1-2 søtpoteter og 1 bit ingefær, ca. 1 cm.
  4. Skjær søtpoteten i biter på ca. 1 cm og ha dem i en kjele. Tilsett vann så det akkurat dekker og kok dem møre.
  5. Tilsett revet ingefær og kjør alt (vannet også) til en myk krem med stavmikser eller blender. Smak til med salt og pepper.
  6. Skjær 250 gram sjampinjong i biter og stek dem i 3-4 minutter i nøytral olje. Kutt 2 vårløk i skiver, og tilsett vårløk og litt salt de siste 2 minuttene.

LITT EXTRA:

  • Coop salatost og granateple.

 

FLERE DIGGE OPPSKRIFTER PÅ BILLIG MIDDAG FINNER DU HER