Fish and chips er den nye middagsfavoritten

Gjør det enkelt til middag og lag den erkeengelske favoritten Fish and chips. Barna kommer til å elske det (og spise opp alt før de skjønner at de faktisk har spist fisk).

Å få barna til å spise fisk skaper stor hodebry for mange foreldre. Kjenner du deg igjen? Da kan dette faktisk være løsningen!

For hvem kan si nei til hvit fisk av gourmetkvalitet pakket inn i knasende sprø panering? Særlig når den serveres med deilige chips, hjemmelaget (hurtig)majones og knallgrønn ertepuré!

Dette er kosemat på sitt aller beste!

Folkefavoritten fish and chips

Retten Fish and chips slik vi kjenner den i dag, stammer fra England. Men det var faktisk spanske og portugisiske jøder som tok med seg den spesielle måten å tilberede fisk på til England allerede på 1600-tallet. Ikke rart frityrstekt fisk har vært en folkefavoritt siden den gang!

 🍔TIPS! Fiskeburger gjør fisk til fest!🍔

I England er det vanlig å ha salt og eddik på chipsen. Men her kan man variere etter smak, for det er heller ikke uvanlig å dyppe de deilige potetstavene i ketchup, remulade, majones eller karrisaus.

Det er også mye tilbehør som er godt til fish and chips, blant annet er engelskmenn glad i ertepuré, syltet løk og syltet egg til fiskemiddagen.

🐟TIPS! Denne fiskegratengen er testet av 70 barn🐟

 Server fish and chips med ertepuré og hurtigremulade som lørdagskos. Litt ketchup gjør seg også godt til!

FISH AND CHIPS MED REMULADE OG ERTEPURÉ

DU TRENGER (til 4 personer):

1 pk. Findus Fish & chips
1 pk. chips, frosne
2 sjalottløk, finhakket
300 g frosne erter
2 ss kaldt smør
salt og pepper
½ dl remulade
½ dl Boston agurkmiks
1 ss hakket persille

SLIK GJØR DU:

1. Legg fisken på en stekeplate med bakepapir, og sett inn i ovnen på 225 grader.

2. Legg chipsene utover et bakepapirkledd stekebrett. Sett inn brettet når det er 6-8 minutter igjen av steketiden til fisken.

3. Fres sjalottløk i en kjele med litt smør til løken blir blank. Hell ertene over i kjelen, og fres i et par minutter. Mos ertene med en gaffel eller stavmikser, tilsett smør og smak til med salt og pepper.

4. Bland majones, agurkmiks og litt hakket persille til en remulade.

5. Server den sprø fisken sammen med chips, ertepuré og remulade, og nyt!