fiskeburger med mangosalsa

Fiskeburger er digg! Topp den med frisk mangosalsa, syltet rødløk og rømmedressing.

Fiskeburger er en super måte å få i seg fisk på, og det er raskt og lettvint når du kjøper ferdige burgere med fisk. Stek dem i panne eller legg dem på grillen, og varm gjerne burgerbrødene litt samtidig.

Mangosalsaen er frisk og syrlig og passer veldig godt til fisk. Sammen med rødløk som bare skal trekke i en enkel syltelake i en halvtime, og rømme som røres med finhakket gressløk, lager du deg en skikkelig gourmetburger. 
 

Antall: 4 personer
Tilberedningstid: ca 35 minutter

Dette trenger du:

  • 4 fiskeburgere av torsk og hyse
  • 4 burgerbrød
  • 2 avokado

Mangosalsa

  • 1 mango
  • 4 cherrytomater
  • 1 vårløk
  • Saften av 1/2 lime

Rømmedressing

  • 1/2 beger rømme
  • 2 ss tørket eller frisk gressløk
  • Salt og pepper

Syltet rødløk

  • 2 mellomstore rødløk
  • 1 dl hvitvinseddik
  • 2 dl sukker
  • 3 dl vann

Dette gjør du:

  1. Lag syltet rødløk. Skjær løken i skiver. Kok opp eddik, sukker og vann. Hell laken over løken når sukkeret er oppløst. La løken trekke i minst 30 min før servering.
  2. Lag mangosalsa. Skjær mango, tomater og vårløk i småbiter. Bland det sammen og smak til med limesaft.
  3. Lag rømmedressingen. Bland rømme og gressløk, og smak til med salt og pepper.
  4. Skjær avokadoen i skiver. Stek eller grill fiskeburgerne og anrett som vist på bildet.

 

 

900x450 Extra Sommer egne kanaler extra.no (desktop)_3for2.png