Fiskeburger er digg! Topp den med frisk mangosalsa, syltet rødløk og rømmedressing.
Fiskeburger er en super måte å få i seg fisk på, og det er raskt og lettvint når du kjøper ferdige burgere med fisk. Stek dem i panne eller legg dem på grillen, og varm gjerne burgerbrødene litt samtidig.
Mangosalsaen er frisk og syrlig og passer veldig godt til fisk. Sammen med rødløk som bare skal trekke i en enkel syltelake i en halvtime, og rømme som røres med finhakket gressløk, lager du deg en skikkelig gourmetburger.
Antall: 4 personer
Tilberedningstid: ca 35 minutter
Dette trenger du:
- 4 fiskeburgere av torsk og hyse
- 4 burgerbrød
- 2 avokado
Mangosalsa
- 1 mango
- 4 cherrytomater
- 1 vårløk
- Saften av 1/2 lime
Rømmedressing
- 1/2 beger rømme
- 2 ss tørket eller frisk gressløk
- Salt og pepper
Syltet rødløk
- 2 mellomstore rødløk
- 1 dl hvitvinseddik
- 2 dl sukker
- 3 dl vann
Dette gjør du:
- Lag syltet rødløk. Skjær løken i skiver. Kok opp eddik, sukker og vann. Hell laken over løken når sukkeret er oppløst. La løken trekke i minst 30 min før servering.
- Lag mangosalsa. Skjær mango, tomater og vårløk i småbiter. Bland det sammen og smak til med limesaft.
- Lag rømmedressingen. Bland rømme og gressløk, og smak til med salt og pepper.
- Skjær avokadoen i skiver. Stek eller grill fiskeburgerne og anrett som vist på bildet.