Fisketaco står klar til å overta som tacofavoritt!

Klar for å gi fisketaco en sjanse? Vi har brukt sei – en vill og perlegrå sprinter som gjerne tar opp kampen med den vanlige fredagstacoen.

Sei er ikke bare en villfisk (som vi burde spise mye mer av), den er lett å bruke, den er som oftest et rimelig alternativ i fiskedisken, og ikke minst er den en veldig god matfisk.

Har du smakt nytrukket sei kokt i sjøvann på bål i fjæra, har du sannsynligvis et minne for livet. Nå er det ikke alle som har sjø, fjærestein eller fangstredskap i umiddelbar nærhet, så da får vi nøye seg oss med en fiskedisk og gode tips på tilberedning.

LES OGSÅ: Fiskeburger gjør fisk til fest! 🎉


ALLSIDIG FISK: Sei er en mager fisk som er rik på protein, vitamin D, B12, selen og jod, og egner seg godt til koking, steking og grilling. FOTO: Hanne Buxrud

Dette passer sei til

Seien er i familie med torsken og er ganske fast i fisken, så den passer godt i stekepanna. Den har også en mer karakteristisk smak enn annen hvitfisk, så den passer fint i retter med sterkere smaker. Hvorfor ikke prøve den i tacoen?

TIPS! Her er ei fiskegryte barna vil elske!

👇Sjekk full oppskrift på fisketaco nederst i saken👇


TIPS: Legg alle ingrediensene til kålsalaten i en bolle med iskaldt vann. Gjerne med isbiter. Da blir grønnsakene supersprø! FOTO: Hanne Buxrud

Gode tips når du lager fisketaco

🐟Pass på å få ut eventuelle bein fra fisken. Kjenn med fingrene nedover fileten. Bruk en pinsett hvis du har. Barn som kanskje ikke er så begeistret for fisk fra før, får en bedre fiskematopplevelse hvis de slipper og få bein i munnen.

🐟Blir det rester av den stekte seien, er det superdigg med kald, stekt sei på en skive ristet landbrød.

🐟Ønsker du en kålsalat med en «meksikansk» dressing, kan du blande 2 ss rømme eller yoghurt naturell med 1 ss majones og 1 ss Tabasco Chipotle. For en mer vanlig dressing, dropp Tabascoen Chipotle og erstatt med Dijonsennep eller vanlig Tabasco.

🐟Hvis barna gjerne vil ha inn «tacosmaken», kan du drysse litt tacokrydder i melet som du dynker fiske i. Og det er jo ingenting i veien for å servere flere type sauser til fisketacoen – se for eksempel oppskriften på tomatsalsa her 

 
SEITACO: Om du vil dynge på og spise tacoen åpen, eller ta litt mindre fyll av gangen og rulle sammen tacoen er opp til deg. Smaken er like god uansett! FOTO: Hanne Buxrud

Fisketaco med stekt sei

DU TRENGER (til 4 personer): 

Fiskepinner
800 g seifilet
1 dl hvetemel
Salt og pepper
1 ss meierismør

Kålsalat
¼ hode nykål
1 fennikel
2 gulrøtter
½ rødløk

Agurk- og avokadosaus
1 avokado
½ agurk
½ sitron eller lime
Salt
8 tortillalefser, middels store

SLIK GJØR DU: 

1. Start med kålsalaten: Del kålhodet i to, så i fire. Snitt ¼ bit i tynne strimler. Legg resten i en liten pose i kjøleskapet til en annen middag. 

2. Skrell og riv gulrøttene grovt. Rens fennikelen, del den i to på langs og snitt den fint på tvers.

2. Ha grønnsakene til kålsalaten i en bolle med iskaldt vann og sett til side, da blir de supersprø!

3. Skrell agurken og del i grove biter. Del avokadoene, ta ut stein og ha kjøttet i en miksebolle sammen med agurkbitene. Kjør til puré og smak til med sitron, salt og pepper. Sett kaldt.

4. Rens fisken for eventuelle bein. Del på tvers i ca. 3 cm tykke «staver». Blir noen veldig lange kan du bare dele i to.


TACOTRIKS: Litt tacokrydder i melet, gir skikkelig tacosmak! FOTO: Hanne Buxrud

5. Ha mel, salt og pepper på en tallerken eller i en bolle og«dynk» fiskebitene, slik at de blir dekket av mel som fester seg til fisken.

6. Smelt 1 ss meierismør i ei panne på middels til høy varme. Legg i fiskebitene, mulig du må gjøre dette i to omganger. 

7. Stek til du har en gyllen stekeskorpe, det tar bare et par minutter. Skru ned varmen og snu bitene. Stek 1-2 minutter til. Fisken skal være gjennomstekt. Ta opp og legg på et fat eller en stor tallerken.

8. Varm tacolefsene i folie i ovnen og server med stekt sei, kålsalat og agurk- og avokadosaus.