Frokostpizza revolusjonerer måten du spiser bacon og egg på

Det er en ny stjerne på frokosthimmelen, og den heter frokostpizza.

Det er mange som sverger til egg og bacon til helgefrokosten. Det ville vi aldri drømme om å snakke deg vekk fra, men vi skal fortelle deg hvordan du kan høyne egg og bacon tre hakk opp til en høyere dimensjon. (Slapp av, det tar ikke lang tid!) 

Frokostpizzaen har nemlig sitt øyeblikk i historien akkurat nå, og dette er definitivt en rett du trenger i livet ditt.

En frokostpizza er litt som en engelsk frokost i pizzaform. Pizzaen toppes nemlig med egg og bacon – i tillegg til mozzarella, tomater, basilikum, bladpersille og olivenolje.

En frokostpizza er faktisk enklere å lage enn en vanlig, hjemmelaget pizza. Du skal ikke ha noen pizzasaus på frokostpizzaen, men plasserer toppingen rett på pizzabunnen. Du kan bruke en ferdig pizzadeig – eller kjøre på med hjemmelaget pizzabunn om du vil ta den helt ut.  Frokostpizzaen skal serveres i små, søte porsjonsstørrelser, så pizzadeigen skal deles opp i flere emner.  

Egget skal knekkes over når pizzaen har 2-4 minutter igjen av steketiden – og pizzaen bør serveres umiddelbart etter du har drysset over fersk basilikum.  

Livet er for kort til ikke å spise mer pizza, så klin til med en frokostpizza til helgen! 

Frokostpizza á la Kjøkkentjeneste


Foto: Ina Shelby/Kjøkkentjeneste   

Dette trenger du (4 minipizzaer):

Deig:

5 dl hvetemel

Ca 2,5 dl lunkent vann

Ca 12 gram fersk gjær eller 1/4 pose tørrgjær

1-2 spiseskjeer olivenolje

1/2 ts salt

1 barneskje honning

 

Topping:

Små tomater

2 pakker fersk mozzarella

1 pk. bacon

Egg, ett per pizza

Bladpersille

Basilikum

Olivenolje

 

Slik gjør du: 

1. Pizzadeigen (eller bruk ferdig pizzadeig): Rør ut gjær i lunkent vann. Ha mel, olje, salt og honning i en bakebolle og rør det lett sammen med vannet. Elt deigen til den er smidig og fløyelsmyk, gjerne opp til 15 minutter med en kjøkkenmaskin. Sett til heving på lunt sted med plastfolie over bollen. La den stå til den er hevet til dobbel størrelse. Mens deigen hever, stekes bacon på vanlig måte i en stekepanne. 

2. Topping: Sett ovnen på 250 grader. Ha deigen på en melstrødd plate og del inn i fire emner. Kjevle ut pizzaer og legg på et stekebrett med bakepapir. Ha på mozzarella revet opp i biter og ringle over litt olivenolje. Legg på tomater delt i skiver og stekt bacon i biter. Sett av plass til å ha egget i midten av pizzaen. Dryss over litt finhakket bladpersille og sett inn i ovnen. La den stå i omtrent 7-10 minutter, ta den ut når det er noen minutter igjen og knekk et egg i midten av pizzaen. Sett inn i ovnen igjen i omtrent 2-4 minutter. Skru gjerne ned varmen litt. Dryss over finhakket fersk basilikum og server umiddelbart. 

Foto: Ina Shelby / Kjøkkentjeneste