Frossen yoghurt kan bli din neste (sunne) avhengighet

Har du fått litt nok av kesam med bær og gulrot med dip? Frossen yoghurt-barer kan bli din nye, sunne favoritt til sofakosen!

Å få nye ideer til sunn snacks som du kan spise når søtsuget slår inn, er en evig jakt for mange av oss. Men ofte ender vi opp med det samme – gulrot med dip, kesam med frukt eller riskjeks med peanøttsmør. Sukk! 

Hvis du har fått litt nok av kesam og tørre kjeks, har vi et nytt forslag til sunn snacks som du kan sette på repertoaret ditt. Si hallo til frossen yoghurt-barer!  

Se også: 8 sunne erstatninger for dine mest typiske godteri-crawings

Frozen yogurt-barer lager du (kort fortalt) ved å bre yogurt ut over et brett, og strø nøtter, friske jordbær, bringebær og blåbær over. Til slutt pynter du med små striper av smeltet sjokolade (eller ikke). Frys ned, og knekk deretter opp i passende biter. 

900x400 sommer taktisk frukt og grønt.jpg

Frossen yoghurt-bitene kan du oppbevare i fryseren i en tom isboks eller lignende. Da kan du enkelt ta opp en bit eller to når du kjenner godtesuget komme krypende om kvelden. 

Du kan forøvrig variere toppingen etter hva du liker best: Hva med banan og salte peanøtter? Eller epler, rosiner og kanel?

Ikke gå glipp av: 9 frosne desserter som merkelig nok er sunne.

Sunn snacks

Siden frozen yogurt-bitene toppes av friske jordbær, bringebær, blåbær og valnøtter, får du i deg en rekke viktige næringsstoffer. Mens jordbær inneholder vitamin C, og folat som er med på å reduserer tretthet, inneholder bringebær blant annet kostfiber - som er bra for fordøyelsen. I tillegg til å inneholde vitamin C og folat, inneholder blåbær i også vitamin E. Så her er det bare å hive innpå ;)

Mer snacks? Disse sunne avokado-friesene tar knekken på saltsuget

Som en bonus er valnøtter rike på antioksidanter - de inneholder faktisk dobbelt så mange antioksidanter som blant annet mandler, hasselnøtter og cashewnøtter, skriver KK.

Sjekk ut hvordan du lager sunne frozen yogurt-biter à la @hverdagslykkelise

Frozen yogurt i biter:

Foto: @hverdagslykkelise

Dette trenger du:

7 dl gresk yoghurt
5 ss akasiehonning
2 vaniljestenger, kun frøene
0,5 dl valnøtter
½ kurv friske jordbær i skiver
1 dl frosne bringebær
1 dl frosne blåbær
100 g 70% sjokolade

Slik gjør du:

1. Bland yoghurten med honning og vanilje i en bolle.

2. Kle en langpanne med bakepapir og hell i yoghurtblandingen. Fordel bær og nøtter utover, og trykk dem litt ned i yoghurten. Sett formen i fryseren i minst to timer.

3. La den stå litt på benken før du skjærer den i passende biter. Smelt sjokoladen i vannbad og lag tynne striper med en skje.

4. Om du ikke spiser alt med engang, kan bitene oppbevares i fryseren i en tom isboks.

Du kan også lage frossen yoghurt-biter med frukt i isbitform

Sjokoladesug? Kakaopulveret redder skinnet ditt når du må ha sjokolade