Foto: Maria Tveiten Helgeby

Denne «hemmelige» ingrediensen gir garantert sprø søtpotetfries

Med denne «hemmelige» ingrediensen, vil du aldri mer oppleve bløte søtpotetfries som kan ta livsgleden fra selv de tapreste av oss.

Salget av søtpotet har eksplodert de siste par årene. I fjor meldte Godt.no at salget av søtpotet hadde tidoblet seg sammenliknet med året før. Det er ikke rart at folk elsker søtpoteten – i tillegg til den kraftige, flotte oransje fargen, smaker søtpotet kjempegodt. Som en bonus inneholder den vitamin-A, som blant annet er viktig for synet, ifølge Store Norske Leksikon.

Det er lite som kan toppe crispy og sprø fries av søtpotet. Samtidig er det lite som er mer nedtur enn å ikke få til sprøheten, og heller sitte igjen med bløte og vasne fries. Derfor har vi samlet de beste tipsene på Internett for å garantert få sprø søtpotetfries.

Ikke forvent samme sprøhet som vanlig potetfries. Søtpoteten og den vanlige poteten er to forskjellige grønnsaker.

Inspirert av matbloggere som Foodie with Family og Vegetarbloggen gir vi dere hemmeligheten bak sprø søtpoteter: 

Du trenger (2 porsjoner):

1 stor søtpotet
0.5 ts Maizenna maisstivelse
1 ss olivenolje
salt
pepper
urter, som timian eller oregano

Foto: Maria Tveiten Helgeby

Slik gjør du:

1. Skrell søtpoteten, og kutt den i jevnstore fries. Det er viktig at bitene har omlag samme størrelse, slik at alle bitene blir jevnt stekt. 

Foto: Maria Tveiten Helgeby

2. Legg alle søtpotet-fries-ene i en bolle med kaldt vann 10-15 minutter. Dette er med på å fjerne litt av stivelsen i potetene, ifølge matbloggeren We Are Not Foodies

3. Hell av vannet, og tørk godt av søtpotetene. Legg dem deretter i en plastikkpose med en halv teskje Maizenna, lukk posen, og rist godt så alle potetbitene er jevnt dekket av et tynt lag maisstivelse. Tanken her er at laget med maisstivelse blir sprøtt, skriver We Are Not Foodies

Her er det viktig å ikke bruke for mye maisstivelse, da dette kan føre til at potetene kun smaker maisstivelse etter stekingen.

Foto: Maria Tveiten Helgeby

4. Åpne posen, og tilsett cirka én spiseskje olivenolje, samt ønsket krydder. Vi brukte tørket timian, salt og pepper. Lukk posen, og rist godt så søtpotetfries-en er ordentlig dekket. 

5. Dekk et stekebrett med bakepapir, og legg søtpotetfries-en jevnt utover. Pass på at de ikke dekker hverandre, da dette kan føre til bløte og slappe biter. Og DET vil vi ikke ha. 

Foto: Maria Tveiten Helgeby

6. Sett stekebrettet inn i ovnen på 225 grader varmluft. Obs! Alle ovner er forskjellige, så her er det viktig å passe på så bitene ikke blir stekt for mye. Etter 15 minutter må du ta brettet ut og snu bitene så alle sider blir tilstrekkelig stekt.

Sett dem inn igjen i 10 nye minutter. Etter dette må du sette ovnsdøren på gløtt, og la de steke i 5-10 minutter til de har fått en sprø overflate, og et mykt og seigt indre. 

7. Dryss gjerne litt friske urter over, kvern over litt salt, og server straks. Kjempegodt med ketchup, tzatziki eller majones.

Foto: Maria Tveiten Helgeby