Til hovedinnhold
kjøtt

Gratinert kjøttdeig med potetmos

Fres kjøttdeig med løk og tomater, ha kjøttsausen i en form og bak den i ovnen med potetmos og revet ost.

Gratinert kjøttdeig med potetmos

15min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

Coop kjøttdeig av svin, 400 g

poteter

fløte

stor gul løk, hakket

Coop hakkede tomater

Coop revet ost

Litt Extra:

Tørket oregano og hakket hvitløk (evt. andre kryddere)

dijonsennep

revet parmesan

grønn salat

Fremgangsmetode

Skrell og skjær potetene i skiver, kok dem møre i vann og mos dem med fløten. Smak til med salt.
Stek kjøttdeigen i en panne, tilsett hakket løk og hakkede tomater. Kok opp og smak til med salt og pepper.
Legg kjøttsausen i bunnen av en ildfast form og fordel potetmosen over. Strø på ost.
Stek formen på 200 grader i ca. 15 minutter til osten smelter og begynner å få farge. Bruk gjerne grillelement mot slutten av steketiden.

Litt Extra

Tilsett tørket oregano og hakket hvitløk eller andre kryddere i kjøttsausen
Tilsett litt dijonsennep i potetstappen
Bytt 50 gram av osten med revet parmesan
Server med en grønn salat til

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆