Laks og avokado er fantastisk godt sammen. Lag verdens enkleste gravlaks og server den med avokadokrem – perfekt til julebrunsj med venner og familie.
Antall pers: 4
Vanskelighetsgrad: Lett
Tidsbruk: ca 15 min + marinering
Dette trenger du:
- 400 g laksefilet
- 2 ss sukker
- 1/2 ss salt
- 1/2 ts pepper
- 1/2 ts sitronskall
- 1/2 potte dill
AVOKADOKREM:
- 2 avokado
- 2 ss lettrømme
- 1/2 lime (saften)
- Salt og pepper
Slik gjør du:
- Gni laksen inn med sukker, salt, pepper og revet sitronskall. Hakk halvparten av dillen og dryss det over laksen. Pakk den inn i aluminiumsfolie og la den marinere i kjøleskapet i et par timer.
- Legg avokadokjøttet i en bolle og mos det fint med rømme og limesaft. Smak til med salt og pepper.
- Skjær laksen i tynne skiver før servering og server med avokadokrem og resten av dillen.
Prøv våre andre julebrunsjoppskrifter. Se hvordan du lager Salatwrap med medisterboller eller Juleskinke i lompe