Gravlaks med avokadokrem

Laks og avokado er fantastisk godt sammen. Lag verdens enkleste gravlaks og server den med avokadokrem – perfekt til julebrunsj med venner og familie.

Antall pers: 4
Vanskelighetsgrad: Lett
Tidsbruk: ca 15 min + marinering

Dette trenger du:

  • 400 g laksefilet
  • 2 ss sukker
  • 1/2 ss salt
  • 1/2 ts pepper
  • 1/2 ts sitronskall
  • 1/2 potte dill

AVOKADOKREM:

  • 2 avokado
  • 2 ss lettrømme
  • 1/2 lime (saften)
  • Salt og pepper

Slik gjør du:

  1. Gni laksen inn med sukker, salt, pepper og revet sitronskall. Hakk halvparten av dillen og dryss det over laksen. Pakk den inn i aluminiumsfolie og la den marinere i kjøleskapet i et par timer. 
  2. Legg avokadokjøttet i en bolle og mos det fint med rømme og limesaft. Smak til med salt og pepper.
  3. Skjær laksen i tynne skiver før servering og server med avokadokrem og resten av dillen.

 

Prøv våre andre julebrunsjoppskrifter. Se hvordan du lager Salatwrap med medisterboller eller Juleskinke i lompe