Til hovedinnhold
middagstips

Gresk moussaka er blant favorittene hjemme hos oss

Den greske versjonen av lasagne kommer til å slå an hos både store og små.

Gresk moussaka er blant favorittene hjemme hos oss

1t / 40min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

auberginer

kjøttdeig

olivenolje

salt

løk

hvitløksfedd

tomatpuré

hermetiske tomater

tørket oregano

salt og pepper

Ostesaus:

smør

hvetemel

melk

revet ost

knivsodd muskat

salt og pepper

ev. ekstra ost til toppen

Fremgangsmetode

Sett ovnen på 180 grader.
Del aubergine i tynne skiver på ca. 0,5 cm. Legg over på et stekebrett med bakepapir, pensle med olje og dryss med salt. Stek i ovnen til de er myke, ca. 25 minutter.
Finhakk løk og hvitløk, og fres med kjøttdeig i en varm panne med litt olje. Hakk kjøttdeigen i biter under stekingen.
Tilsett tomatpuré og stek videre i ca. 1 minutt. Ha i tomat og oregano og la småputre i ca. 5 minutter, eller til sausen tykner noe. Smak til med salt og pepper.
Lag hvit saus ved å smelte smør i en kjele på medium varme. Rør inn mel, og spe gradvis med melken under stadig omrøring. La det koke opp mellom hver gang, og rør ut alle klumper.
La sausen småkoke i fem minutter under omrøring. Rør inn ost og smak til med krydder.
Legg aubergineskiver, kjøttsaus og ostesaus lagvis i en ildfast form.
Dryss ekstra ost på toppen, og stek i ovnen i ca. 20 minutter. La hvile ca. 15 minutter før servering slik at den setter seg.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆