Entrecôte gjør seg aller best sammen med helt enkelt tilbehør

Gjør entrecôten insane med tidenes enkleste grilltilbehør: cherrytomater med fetaost. Det er faktisk ikke mer som trengs når du har verdens beste stykke kjøtt på grillen!

Det er ikke alltid like enkelt å komme på originalt og spennende tilbehør til grillmaten. Det blir fort ketsjup, sennep og potetsalat på boks som, let's face it, fort kan føles litt traust. Har du derimot noen cherrytomater og litt fetaost til overs fra gårsdagens salat, er du bare noen minutter unna et nydelig og friskt tilbehør til entrecôten. 

Når du har et så fantatisk stykke kjøtt som entrecôte, trenger du nemlig ikke å lesse på med masse komplisert tilbehør. Mesterkokker som Heston Blomenthal og Jamie Oliver, er blant de som mener entrecôten er det aller yppeste kjøttstykket i verden, skriver DN.no på sine nettsider

Tomatene og fetaosten skal tilberedes i stekeovnen, så du har med andre ord hele grillen fri til å steke hva det måtte være av grillmat - fra spareribs og lammekoteletter, til pølser og sliders - eller entrecôte, selvfølgelig.

Se også: Grillede sliders på tre måter.

Olje på risten

Entrecôte trenger bare noen minutter på hver side før den er ferdig, men husk å la kjøttet hvile i noen minutter etter steking. Dermed holder kjøttet mye bedre på kjøttsaften når du senere skal dele det opp.

Når du skal begynne å grille entrecôten er det forøvrig viktig å huske og smøre inn grillristen med en nøytral olje. Dermed slipper du at maten blir sittende fast på risten, i tillegg til at grillen blir enklere å rengjøre etter at kjøttet er ferdig.

Grillet entrecôte med bakte cherrytomater og fetaost

Dette trenger du (4 personer):

4 biffer av entrecote
250 g fetaost
500 g cherrytomater, gjerne i mange farger
1 håndfull svarte oliven
½ potte basilikum
olivenolje 

Slik gjør du:

1. Forvarm ovnen til 180 grader.

2. Del fetaosten i store biter og del cherrytomatene i to, og ha det i en ildfast form sammen med oliven.

3. Sprinkle over olivenolje og bak dem i ovnen i cirka 30 minutter, til tomatene er myke og fetaosten er gyllen i kantene.

4. Ha grovhakket basilikum over og server.

5. Grill kjøttet to minutter på hver side til kjernetemperaturen og server sammen med de varme cherrytomatene.

>> Se alle våre grilloppskrifter her.