Til hovedinnhold
kylling

Kylling satay er smekkfull av gode smaker!

Vent til du smaker Maria Bondesons fantastiske versjon av den populære asiatiske fast food-klassikeren, kylling satay.

Kylling satay er smekkfull av gode smaker!

10min / 45min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

kyllinglårfilet

hvitløk (presset eller finrevet)

ingefær (finrevet)

koriander (malt)

gurkemeie (malt)

chilipulver

saften av sitron

smaksnøytral olje (f.eks. solsikkeolje)

soyasaus

Peanøttsaus:

Peanøttsmør (gjerne grov type)

kokosmelk

sukker

hvitløk (presset eller finrevet)

soyasaus

saften av lime

salt og pepper (etter smak)

chilipulver (etter smak)

litt vann (for justering av konsistens)

Fremgangsmetode

Dersom du bruker grillpinner i tre og skal steke kjøttet på grill, må disse legges i vann en halvtime i forveien. Dersom du bruker stekepanne eller grillpanne trenger du ikke dette.
Skjær opp kyllingkjøttet i nokså tynne strimler og vend dem godt i marinaden. Dekk til med plastfolie og sett i kjøleskapet i en halvtimes tid eller lenger, gjerne over natten.
Marinaden lages ved å blande sammen hvitløk, ingefær, krydder, sitronsaft, olje og soyasaus i en skål.
Peanøttsausen lages ved å vispe sammen peanøttsmør, kokosmelk, sukker og hvitløk i en liten kjele på middels varme. La blandingen koke opp, og rør så inn soyasaus og limesaft.
Smak til med chilipulver og salt/pepper, og tilsett en skvett vann dersom du synes konsistensen er for tykk. Sausen vil tykne litt etter hvert som den avkjøles.
Tre de marinerte kyllingstrimlene på pinnene, én strimmel per pinne, og stek på nokså høy varme i ca. 3-4 minutter på hver side. Tiden avhenger av tykkelsen på strimlene og varmen på grillen din – men husk at kylling alltid må gjennomstekes!

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆