Spareribs griller seg selv mens du lager tilbehøret

Spareribs er faktisk enklere å grille enn grillpølser. Mens den griller seg selv på indirekte varme, kan du bruke tiden på å lage tilbehøret.

Spareribs kan kanskje høres komplisert ut å lage, men det er det på ingen måte - i hvert fall hvis du bruker ferdigmarinert kjøtt som i oppskriften under.

Det geniale med spareribs er at de omtrent lager seg selv. For mens du med pølser må snu og vende på dem hele tiden for å unngå svartsvidde bobler, kan du bare la spareribs-en ligge innepakket i aluminiumsfolie på indirekte varme til den er ferdig 15 minutter senere. Piece of ribs!  

Mens spareribs-en griller seg selv, kan du lage en fabelaktig nypotetsalat. Til det trenger du kun å koke nypotetene, og blande dem sammen med en frisk dressing når de er ferdig kokt. Det er faktisk kokingen av potetene som tar mest tid i denne oppskriften, så dette er med andre ord en skikkelig enkel og rask grillrett som du faktisk kan orke å lage etter du har kommet hjem fra jobb. 

Ikke gå glipp av: Øl-trikset som garanterer at pølsene ikke blir tørre og svidde.

Flere typer

Det finnes forøvrig flere typer spareribs. Mens baby back ribs består av bena som sitter på koteletten (ryggen), kommer de mer kjøttfulle Texas spareribs og St. Louis spareribs fra siden. Disse er større enn baby back ribs, men kanskje ikke like enkle å få tak i i Norge.

Siden spareribs er ganske kraftig mat, er det godt å balansere kjøttet med en frisk potetsalat med crème fraiche og mynte. 

Friskhet

Hvis du virkelig vil kose deg, kan du også lage hjemmelaget barbecue-saus som du pensler på kjøttet de siste minuttene. Server sausen gjerne også som en dip ved siden av maten.

Barbecuesaus kan forøvrig lages på mange forskjellige måter: Fra den klassiske varianten med melasse og Worchestershire-saus, til en rask hverdagsdip med bare tre ingredienser - ketsjup, eplecidereddik og brunt sukker.

>> Se alle våre grilloppskrifter her.

Spareribs med kremet nypotetsalat (4 personer) 

Dette trenger du:

1,6 kg ferdigmarinert spareribs
½ kg nypoteter
550 ml lett crème fraîche
1 sitron, skall og saft
1 håndfull frisk mynte, finhakket
salt og pepper
½ rød chili, finhakket (kan sløyfes) 

Slik gjør du:

1. Legg spareribsene på aluminiumsfolie og grill dem over indirekte varme i cirka 15-20 minutter. Ha lokket på, så blir resultatet best.

2. Skrell potetene og kok den forsiktig til de er møre. Avkjøl og del dem i to.

3. Bland crème fraîche, sitronsaft- og skall og smak til med salt og pepper.

4. Ha potetene i en bolle sammen med mynte og chili og bland med dressingen.

Se også: Grillede sliders på tre måter blir til sammen et grillparty.

900x400 sommer taktisk frukt og grønt.jpg