Grove horn fylt med ost og skinke.

Grove horn med ost og skinke

Sunt og godt i matpakken med fylte horn. Disse grove hornene er fylt med ost og skinke og kan også fryses ned.

Fylte horn er lettvint og godt i matpakken. Bak en stor porsjon og frys dem ned, så kan barna tine dem raskt i mikroovnen når de kommer hjem fra skolen. Det er sunt og godt å gripe til før middag.

Vigdis Solberg, også kjent som matbloggeren Smedstua, står bak oppskriften.

– Fylte horn er også gode dersom de tas opp om morgenen og ligger klar på kjøkkenbenken til etter skoletid, eller i matpakken dersom man vil overraske med noe ekstra godt til skolemat, tipser Solberg.

PRØV OGSÅ: Yoghurtkjeks i matpakken

De grove hornene lages med fullkornsmel og er svært enkle å lage. Du trenger kun å kjevle ut deigen til en runding, skjære opp deigen i åtte trekanter med en pizzaskjærer og legge på ost og skinke før hornene går i ovnen i cirka 12 minutter. 

– Utseendet er uansett ikke så viktig. De blir gode uansett form, sier matbloggern Solberg.

For at hornene skal bli ekstra luftige er det viktig å elte deigen godt, og å ikke bruke for mye mel i deigen før den settes til heving. 

Hornene kan fint fryses ned, så lenge de pakkes i plast og fryses når de er helt ferske. Lag dobbel eller trippel porsjon mens du er igang, så kan du fylle opp fryseren med matpakke og etter skoletid-mat.

Grove, fylte horn er også perfekt som turmat eller niste.

PRØV OGSÅ: Grove havrevafler i matpakken

Fylte horn med ost og skinke 

Grove, fylte horn skåret i to.
Foto: Vigdis Solberg/Smedstua

Dette trenger du:

24 stk.

25 g gjær
50 g smør
1 egg 
2 ss sukker
1 ts salt
5 dl melk
5 dl Sammalt hvete fin evt. fullkorn hvetemel
Ca 4- 5 dl hvetemel
1 egg til pensling 

Tips til fyll:
Ost og skinke (for ekstra saftige horn, ha på litt meierismør sammen med osten og skinken)
Grønn pesto og ost
Rød pesto og ost
Hvitløkssmør og ost
Pizzasaus, skinke og ost

Slik gjør du:

1. Smelt smør i en kjele. Ha i melk og et lett sammenpisket egg og varm opp til ca 37 grader.

2. Ha væsken i en bakebolle og tilsett gjær, sukker og sammalt mel. Rør sammen og tilsett så salt og hvetemel. Hold tilbake litt av hvetemelet og tilsett det som trengs til deigen slipper kanten av bakebollen. Dekk bakebollen med plast og sett deigen til heving i 30-45 min.

3. Del deigen i tre emner. Kjevle ut til en rund leiv og skjær opp i åtte trekanter. 

Kjevle deigen til en sirkel og del den i åtte snipper.
Foto: Vigdis Solberg/Smedstua

4. Fyll med ønsket fyll, og rull sammen hver trekant til et horn. 

Rull snippene med ost og skinkene til fylte horn.
Foto: Vigdis Solberg/Smedstua

4. Sett hornene til etterheving i ca 30 min.

Fylte horn klare til steking.
Foto: Vigdis Solberg/Smedstua

 5. Pensle med egg og strø på sesamfrø eller valmuefrø. 

Dryss hornene med sesamfrø før steking.
Foto: Vigdis Solberg/Smedstua

6. Stekes på 225 grader i ca 12 min. Avkjøles på rist.

Nystekte horn med sesamfrø, ost og skinke.
Foto: Vigdis Solberg/Smedstua

FLERE OPPSKRIFTER OG TIPS TIL MATPAKKEN