Til hovedinnhold
fisk og sjømat

Fiskegryte med karri

Fiskegryte med karri i sausen er full av smak. Det er en fiskemiddag som mange kommer til å like – barna også.

Fiskegryte med karri

35min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

smør

finhakket hvitløk

fersk revet ingefær

Karri

garam masala

tomatpuré

kremfløte

gulrøtter

sopp

crème fraîche

torskefilet (skinn- og benfri) (400-500g til 4.porsjoner)

salt og pepper

Fremgangsmetode

Sett stekeplata på middels/høy varme.
Ha litt smør i en stekepanne sammen med hvitløk, ingefær og krydder og la frese litt før du tilsetter tomatpuré og freser noen sekunder til.
Hell over fløte og la det putre noen minutter.
Skjær gulrot i små terninger og sopp i passe store biter og ha det i panna.
La det småkoke i 20-25 minutter til gulrøttene er møre.
Rør inn crème fraîche. Smak til sausen med salt og pepper.
Skjær fisken i passe store munnfuller og legg i sausen. La den trekke i sausen i 4-5 minutter på hver side, til den er gjennomkokt.
Fiskegryta kan du servere både ris og naanbrød, pluss naturell yoghurt eller raita.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆