Fiskegryte med karri i sausen er full av smak. Det er en fiskemiddag som mange kommer til å like – barna også.
Fiskegryte med karri er sunn og lett å lage. Den er ikke sterk, men likevel full av smak.
Alt du trenger å gjøre for å lage fiskegryten er å frese hvitløk, ingefær, krydder og tomatpuré, helle i fløte, la dette putre litt før du tilsetter sopp og grønnsaker. Rør så inn crème fraîche og la til slutt fiskebitene få trekke med til de er ferdige.
👇 Du finner oppskriften på indisk fiskegryte med karri nederst i saken. 👇
HVERDAGSMIDDAG: Risotto med laks og erter 🍽️
FISKEGRYTA ER LETT Å VARIERE
Vi har brukt torskefilet i oppskriften, men steinbit funker også fint. Du kan også bruke andre grønnsaker, og hvis du synes retten er for kraftig på smak kan du bruke mindre krydder.
Som tilbehør kan du servere ris, naan og raita eller naturell yoghurt til den indiske fiskegryta.
🐤 KJAPP MIDDAG: Kyllinggryte på 15 minutter 🐤
SMAKFULL: Ungene som testet fiskegryta elsket den.
BARE EN MYTE
Tina Hage blogger om sunn mat. Det er hun som har laget oppskriften, og hun mener det er en myte at barn ikke liker fisk.
– Barn liker ofte det de vokser opp med og er vant med, så ikke gi opp om de ikke liker en fiskerett med én gang. Kanskje de bare trenger litt tid, råder tobarnsmoren.
Et annet tips er å la barna få være med på matlagingen.
– Gi barna mestringsfølelse på kjøkkenet, så blir de mer positive til å smake på maten. Det er ikke så farlig om det blir litt søl, tipser Tina, som driver sunnhetsbloggen Tina Hage.
PRØV OGSÅ: Biff Stroganoff er sunn hverdagsmat på 1-2-3
Fiskegryte med karri
DU TRENGER:
TIL 4 PORSJONER
1 ss smør
1 fedd hvitløk finhakket
1 ts fersk revet ingefær
1 ts karri
1 ss garam masala
1 ss tomatpuré
3 dl kremfløte
3 gulrøtter
100 g sopp
3 ss crème fraîche
400-500 g torskefilet (skinn- og benfri)
Salt og pepper
SLIK GJØR DU:
1. Sett stekeplata på middels/høy varme.
2. Ha litt smør i en stekepanne sammen med hvitløk, ingefær og krydder og la frese litt før du tilsetter tomatpuré og freser noen sekunder til.
3. Hell over fløte og la det putre noen minutter.
4. Skjær gulrot i små terninger og sopp i passe store biter og ha det i panna.
5. La det småkoke i 20-25 minutter til gulrøttene er møre.
6. Rør inn crème fraîche. Smak til sausen med salt og pepper.
7. Skjær fisken i passe store munnfuller og legg i sausen. La den trekke i sausen i 4-5 minutter på hver side, til den er gjennomkokt.
8. Fiskegryta kan du servere både ris og naanbrød, pluss naturell yoghurt eller raita.