Til hovedinnhold
brød og bakst

Hjemmelagde grove polarbrød

Martes grove, runde brød får barna til å elske matpakken igjen, OG de er perfekte å ha på lur i fryseren!

Hjemmelagde grove polarbrød

9min / 1t 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

9 porsjoner

fin sammalt hvete

grov sammalt hvete

hvetemel

sukker

salt

gjær

nøytral olje

melk

vann

Fremgangsmetode

Oppskriften gir 18 stk runde brød, vi regner ca. 2 stykker per porsjon.
Bland sammen alt det tørre. Varm melk og vann til det når cirka 37 grader, og rør ut gjæren i væsken.
Elt sammen væske, gjær, olje og melblandingen. Kjør det gjerne i kjøkkenmaskin en stund. La deigen heve i ca 45 minutter.
Del deigen i 18 emner, og form disse til boller før de trykkes eller kjevles flate. Legg på bakepapir, og lag små hull med enden av en skje eller en annen passende gjenstand.
La brødene etterheve i omlag 15 minutter. Stek på 225 grader i ca 9 minutter, og legg deretter til avkjøling på en bakerist.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆