Grissini er genial partysnacks

Hjemmelaget grissini er klar på en time, og er ypperlig partysnacks. Endelig kan gjestene få noe annet enn tapas!

Hvor mange ganger kan du servere tapas til vennene dine før de slutter å komme på besøk? Hvis du ikke har lyst til å vite svaret, bør du gå over til å servere grissini. Da vil vennene dine trygle om å få komme på besøk. 

Hjemmelagde grissini er italienske brødpinner som tilfører det lille ekstra når du får gjester på besøk. Kall det gjerne selskapets X-faktor om du vil.

Brødpinnene er perfekte å servere med ostefatet eller som en snacks sammen med dip – enten det er til vinkvelden eller vennemiddagen.  

Sett gjerne grissiniene i et høyt glass, så de virkelig får vist seg frem. 

 > Visste du at du kan lage vegansk krem av kokosmelk?

 

Enkelt

Selv om grissiniene både smaker og ser imponerende ut, er de et av de enkleste bakverkene du kan lage. Relativt raske å tromme sammen er de også. Bare elt deigen, la den heve en halvtime og rull ut pinner som stekes i et lite kvarter - så er de klare.

Mens deigen hever, kan du bruke tiden på å dekke på bordet eller ta på deg finstasen. 

Du har altså nybakte grissini  på under en time. Og tro oss - hjemmelage grissini kan definitivt ikke sammenlignes med de knusktørre pinnene du får kjøpt ferdig.

   > Dette hvitløksbrødet er stekeklart på 5 minutter

Om du vil gi grissiniene en ekstra dimensjon kan du rulle dem i litt god finrevet ost før steking. I oppskriften under har vi foreslått parmesan eller cheddar, men det er opp til deg hva slags ost du bruker.

Morsomme å spise

Brødpinnene, som ifølge Wikipedia opprinnelig er fra Torino nord i Italia, er sjarmerende, rustikke og elegante. Grissini er en fryd å sette på bordet, og de er morsomme å spise enten de serveres alene, til ostefatet eller med en spekeskinke surret rundt.

Foto: Maria Bondeson/Marias Salt og Søtt

   > Denne italienske burgeren med masse parmesan vil gi deg vann i munnen. 

Ettersom de er så lange og tynne er de dessuten perfekte å dyppe i en dipp. Derfor har vi slengt med en oppskrift på en vanvittig enkel ostedipp du lekende lett lager på under ett minutt. Bare bland sammen kremost med litt rød pesto, så er du i mål.

Sjekk ut Maria Bondeson fra Marias Salt og Søtts oppskrift på knasende sprø grissini under:

Grissini (cirka 25 stykk)


Foto: Maria Bondeson/Marias Salt og Søtt

Du trenger:

½ pk gjær, fersk eller tørr
3 dl fingervarmt vann
½ dl olivenolje
1 ts salt
Ca. 450 g hvetemel 

Eventuelt:
Maldonsalt
Finrevet ost, f.eks. Parmesan eller cheddar

Ostedip:
200 g kremost
1 ss rød pesto

Slik gjør du: 

1. Løs opp gjæret i vannet. Tilsett olje, salt og hvetemel, og elt til deigen er smidig og elastisk. Dekk til med et kjøkkenhåndkle og la deigen hvile i 30 minutter.

2. Ha deigen ut på et lett melet arbeidsbord og del den i omtrent 25 like store biter. Trill hver bit til en lang og tynn «pølse» omtrent på tykkelse med en blyant, og legg dem på bakepapirkledde stekebrett. Husk å ha litt avstand mellom hver. Hvis du ønsker ostesmak på grissiniene, ruller du hver «pølse» i finrevet ost før de legges på brettet. Alternativt kan de drysses med Maldonsalt.

3. Stek grissiniene på midterste rille i ovnen på 200°C i ca. 12-15 minutter. Bruk varmluftsfunksjonen om ovnen din har dette.

4. Avkjøles på rist. 

Sprøere resultat? 

Hvis du vil ha sprøere grissinier, kan du legge dem på en rist og sette den inn i ovnen på 110°C i ca. 20-30 minutter.