Slik lager du hjemmelaget Kvikk Lunsj i vaffeljernet

Når du tar vaffeljernet i bruk, er hjemmelaget Kvikk Lunsj en enkel sak. Ikke minst vil kidsa elske å få være med å lage sitt eget påskegodteri!

 

Hvis det er to ting som kjennetegner påsken, så er det Kvikk Lunsj og appelsiner. Det blir rett og slett ikke skikkelig påskestemning uten verken den ene eller den andre. Men hva om du denne påsken tar det hele to hakk videre, og kombinerer de to udødelige påskeklassikerne i ett? 

Inspirert av Cup and Cakes populære oppskrift, introduserer vi hjemmelaget Appelsin-Kvikk Lunsj som du kan lage i vaffeljernet! 

Hjemmelaget Kvikk Lunsj er kjempeenkelt å lage. Deigen lager du av noen få enkle ingredienser som du sikkert allerede har i kjøkkenskapet. Deigen krever ingen heving, og er veldig enkel å jobbe med. Bland sammen ingrediensene til deigen, kjevle ut deigen i kjeksfirkanter med litt mel på kjevlen og overflaten, og stek i et par minutter i vaffeljernet til de er sprø og gode. 

Når kjeksene er klare, er det bare å dyppe firkantene i smeltet sjokolade og rive over litt appelsinskall over. Det er viktig å ikke blande det finrevne appelsinskallet i den smeltede sjokoladen. Da kommer sjokoladen nemlig til å klumpe seg sammen, og bli for tykk til at det er mulig å dyppe kjeksplatene i den. 

Hvis du ikke liker smaken av appelsin, kan du droppe å tilsette appelsinskallet mot slutten. Du kan også bytte ut melkesjokoladen med mørk sjokolade, hvis du vil ha en mer «voksen» smak.

Siden selve Kvikk Lunsjen lages i vaffeljern, blir de ekstra sprø og gode. Å lage hjemmelaget Kvikk Lunsj er ikke minst en morsom påskeaktivitet for barna! 

Kjent sjokolade

Den erkenorske Kvikk Lunsjen er ekstremt populær i påsken: Så mye som halvparten av alle Kvikk Lunsj-plater som ble solgt i 2014, ble solgt i løpet av påskeukene, skriver E24

Det er forøvrig ikke rart at Kvikk Lunsjen er kjent her til lands. Ifølge Godt.no kom den skivennlige sjokoladen på markedet allerede i 1937. Kvikk Lunsj begynte i tilegg samarbeidet med Den Norske Turistforening allerede på 60-tallet. Det er med andre ord ikke uten grunn at sjokoladen forbindes med turer i skog og mark.

Jekk opp påskens skiturer to hakk, og overrask familien med hjemmelaget Kvikk Lunsj med appelsinsmak!  

Hjemmelaget Kvikk Lunsj 

Dette trenger du (6 porsjoner):

120 g smør
120 g melis
3 dråper vaniljeessens
350 gram mel
2 egg
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 klype salt

Til pynt:
400 gram melkesjokolade
1 appelsin, kun skallet

Slik gjør du:

1. Pisk sammen romtemperert smør og melis til en jevn blanding. 

2. Tilsett eggene, og pisk godt. Tilsett deretter mel, vaniljesukker, bakepulver, vaniljeessens og en liten klype salt, og bland til en fast deig. Kna den sammen slik at alt samler seg.

3. Kjevle ut deigen til rektangler på cirka 15x10 cm, 0,5 cm høye. Stek dem én og én i et smurt vaffeljern til de er gyllenbrune.

4. Skjær forsiktig (!) inn "striper" i kjeksene med én gang de kommer ut av vaffeljernet. Dette er rillene i "Kvikk Lunsjen". Rillene gjør det også enklere å brekke opp sjokoladen senere. Legg sjokoladekjeksene deretter til avkjøling på rist.

5. Smelt sjokoladen over vannbad, og dypp kjeksene i sjokoladen. Rist av overflødig sjokolade, og og riv litt appelsinskall over de sjokoladedekte kjeksene. La stivne litt på bakeristen, før du overfører dem til et brett dekket med plastfolie og lar dem stivne ferdig i kjøleskapet.

6. Oppbevares kjølig.