Hjemmelaget Bali kyllinggryte.

Hjemmelaget Bali kyllinggryte

Kylling er en favoritt, og denne gryteretten med kokosmelk og ananas er en hjemmelaget variant av den populære Bali kyllinggryte fra Toro.

Kylling er populær middag, og Toros Bali kyllinggryte har vært en vinner siden den kom på markedet i 2001. I 2015 solgte Toro over 1,3 millioner av kyllinggryten. Den er kun slått av Meksikansk gryte.  

Kyllinggryten er ikke for sterk, men fremdeles eksotisk og krydret.

KYLLING MED KOKOSMELK OG ANANAS

I den hjemmelagde varianten av Bali kyllinggryte, kan du tilpasse krydderet slik du vil. Den tar naturlig nok litt lenger tid å lage enn posevarianten, men da kan du glede deg over en hjemmelaget variant som er tilpasset akkurat din smak! 

HJEMMELAGET BALI KYLLINGGRYTE Á LA KJØKKENTJENESTE

Kylling med kokosmelk, ananas og paprika.Foto: Ina Shelby / Kjøkkentjeneste 

Dette trenger du: 

Til 4 personer

Ca 500 gram kyllingfilet
1 gul løk
2 fedd hvitløk
1 chili
Olje til steking
1-2 ts rød currypaste
1-2 ts karripulver
1 boks kokosmelk
2 dl vann
1 terning hønsebuljong
1 rød paprika i strimler
1 boks ananas eller biter av 1/3 fersk ananas
1-2 ss maizenna utrørt i litt vann
Smak til med salt og soyasaus 

Slik gjør du

1. Kok ris etter anvisningen på pakken. 

2. Surr strimlet løk og hakket hvitløk i litt olje i en panne. Ha i finhakket chili uten frø. Ha det over i en gryte når løken er blitt myk. 

3. Brun biter av kyllingfilet i pannen og legg over sammen med løken. Ha i kokosmelk og vann, og tilsett currypaste, karripulver og hønsebuljong. La det småkoke til kyllingbitene er ferdige. 

4. Rør ut maizenna i litt vann og ha over i gryten under omrøring. Tilsett tilslutt paprika i strimler og ananas i biter. Varm opp og server med ris.