Pizza er digg som avveksling til all julematen. Hekkeløper og matentusiast, Amalie Iuel, viser deg hvordan du enkelt lager en hvit pizza med rester av pinnekjøttet, crème fraîche, poteter, rødløk, rosmarin og revet sitronskall.
Antall: 4
Vanskelighetsgrad: lett
Tidsbruk: ca. 30 min + 1 time heving
DU TRENGER:
- 500 g pizzamel
- 3 ts tørrgjær
- 2 ts flaksalt
- 3 dl lunkent vann
- 2 ss olivenolje
TOPPING:
- Rester av pinnekjøtt
- 4 poteter
- 1 rødløk
- 2 dl crème fraîche
- 1 fedd hvitløk
- 100 g revet mozzarella
- 70 g parmesan
- 1 potte frisk rosmarin
- Nykvernet pepper
- Skall fra 1 sitron
SLIK GJØR DU:
- Rør sammen mel, gjær og salt i en kjøkkenmaskin eller stor bolle. Tilsett vann og olje og elt deigen godt sammen.
- Dekk deigen med plastfolie, sett den lunt og la deigen heve til dobbel størrelse.
- Forvarm ovnen til 250 grader.
- Riv pinnekjøttet i små biter. Skrubb og skjær potetene i løvtynne skiver. Skjær rødløken i ringer.
- Bland crème fraîche og finrevet hvitløk.
- Del deigen i fire like store emner. Dryss litt mel over hver, klem dem tynne og legg emnene på et bakepapir.
- Smør noen spiseskjeer crème fraîche jevnt over bunnen, dryss over en neve mozzarella, legg på rødløk, pinnekjøtt, parmesan, potetskivene, rosmarinblader og nykvernet pepper.
- Stek pizzaene, én og én, i 8-10 minutter. Server med olivenolje og finrevet sitronskall.
Prøv også Restepai med juleskinke og Asiatisk ribbe
Som stolt sponsor av Norsk Friidrett har vi vært så heldige å få med oss den matglade hekkeløperen Amalie Iuel på denne oppskriften. Her viser hun hvordan du kan lage restepizza med pinnekjøtt fra julemiddagen!