Hvit pizza med pinnekjøttrester

Restene etter julemiddagen kan enkelt forvandles til nye middagsfavoritter. Det beste fra to verdener! Pinnekjøtt på pizza med hvit bunn og smeltet ost garanterer «mmm!» fra hele familien.

Antall pers: 4
Vanskelighetsgrad: Lett
Tidsbruk: 30 minutter + 1 time til heving

Pizzadeig – dette trenger du

  • 500 g pizzamel, ev. vanlig hvetemel, pluss ekstra til utbaking
  • 3 ts tørrgjær
  • 2 ts flaksalt
  • 3 dl vann (37 grader)
  • 2 ss olivenolje

Topping – dette trenger du

  • Rester av pinnekjøtt
  • 4 poteter
  • 1 rødløk
  • Ca. 2 dl crème fraîche
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 potte frisk rosmarin
  • Ca. 100 g revet mozzarella
  • Ca. 70 g parmesan
  • Nykvernet pepper
  • Skallet fra 1 sitron
  • Olivenolje til servering

 

Slik lager du hvit pizza med pinnekjøttrester

  1. Rør sammen gjær, mel og salt i en kjøkkenmaskin eller stor bolle. Hell i vann og olje og elt deigen godt sammen.

  2. Dekk den til med plastfolie, sett på et lunt sted og la deigen heve til dobbel størrelse.

  3. Forvarm ovnen til 250 grader.

  4. Riv pinnekjøttet i små biter. Skrubb og skjær potetene i løvtynne skiver med en mandolin eller ostehøvel. Skjær rødløken i ringer.

  5. Bland crème fraîche og finrevet hvitløk i en skål.

  6. Del deigen i 4 like store emner. Strø litt mel over hver, trykk den litt sammen, hold den mellom fingrene og la den strekke seg nedover. Flytt taket du har på deigen rundt, så den til slutt er jevnt strukket ut til en tynn base. Repeter med resten av deigen og legg dem på hvert sitt bakepapir.

  7. Smør noen spiseskjeer crème fraîche jevnt utover bunnene, ha på en neve mozzarella, legg på rødløk og pinnekjøtt, revet parmesan, rosmarinblader og nykvernet pepper.

  8. Stek pizzaene, en og en, i 8-10 minutter, eller til de er gylne og sprø. Server toppet med litt olivenolje og finrevet sitronskall.