Til hovedinnhold
restemat

Hvit pizza med pinnekjøttrester

Pizza er digg som avveksling til all julematen. Hekkeløper og matentusiast, Amalie Iuel, viser deg hvordan du enkelt lager en hvit pizza med rester av pinnekjøttet, crème fraîche, poteter, rødløk, rosmarin og revet sitronskall.

Hvit pizza med pinnekjøttrester

1t / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

pizzamel

tørrgjær

flaksalt

lunkent vann

olivenolje

Topping:

pinnekjøtt (rester av)

poteter

rødløk

crème fraîche

hvitløk

mozzarella (revet)

parmesan

rosmarin (frisk)

sitron (skall)

pepper (nykvernet)

Fremgangsmetode

Rør sammen mel, gjær og salt i en kjøkkenmaskin eller stor bolle. Tilsett vann og olje og elt deigen godt sammen.
Dekk deigen med plastfolie, sett den lunt og la deigen heve til dobbel størrelse.
Forvarm ovnen til 250 grader.
Riv pinnekjøttet i små biter. Skrubb og skjær potetene i løvtynne skiver. Skjær rødløken i ringer.
Bland crème fraîche og finrevet hvitløk.
Del deigen i fire like store emner. Dryss litt mel over hver, klem dem tynne og legg emnene på et bakepapir.
Smør noen spiseskjeer crème fraîche jevnt over bunnen, dryss over en neve mozzarella, legg på rødløk, pinnekjøtt, parmesan, potetskivene, rosmarinblader og nykvernet pepper.
Stek pizzaene, én og én, i 8-10 minutter. Server med olivenolje og finrevet sitronskall.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆