Denne kyllingsandwichen er utenomjordisk saftig

Den litt kjipe kyllingfileten har blitt forvandlet til en kyllingsandwich som er ekstemt saftig og latterlig sprø. Den er nesten for god til å være sann (og vi har prøvesmakt!).

Selv om våren kommer snikende, er det fortsatt altfor lenge til sommerferien. Da er det bra vi kan drømme oss bort til Italias solvarme med denne fantastiske kyllingsandwichen som formelig skriker «MAMMA MIA». 

Sandwichen er enkel å lage, og passer perfekt til både lunsj og middag siden den er så mettende.

Baguetten inneholder blant annet en hjemmelaget kyllingschnitzel som er skikkelig saftig og sprø – og som kun tar deg noen minutter å lage. En kyllingfilet trenger nemlig litt hjelp for å gå fra kjedelig til magisk, og panering er helt genialt til akkurat det. 

Av grønnsaker har vi valgt å fylle den med salat, avokado, tomat og rødløk, men du kan bruke det du finner av grønnsaker i kjøleskapet.

Men... Å kjøre på med mozzarella, vil vi ikke anbefale deg å droppe. Mozzarellaen har en altfor sentral rolle i å gjøre sandwichen til den mest episke du har smakt. EVER. 

For å heve smaken noen ekstra hakk anbefaler vi også å unne deg en potte frisk basilikum, og strø dette over rett før servering. Dette er en rett vi garanterer deg at du kommer til å elske. Det er sterke ord, men vi har smakt kyllingsandwichen – og vi står ved påstanden. Buon appetito!

Mer brød? Denne toasten med hjerteegg vil kjæresten aldri glemme.  

Italiensk kyllingsandwich med mozzarella og pesto 

Du trenger (1 stor porsjon):

1 Baguette

1 kyllingfilet

1,5 dl strøbrød/griljermel

¼ ts salt

Litt pepper

1 egg

2 ss mel

1 pakke fersk mozzarella

2 ss pesto

Smør og olje til steking

Topping, for eksempel tomat, avocado, salat, rødløk og frisk basilikum

Slik gjør du:

1. Sett stekeovnen på 200 grader.

2. Legg kyllingfileten på et skjærebrett, og dekk den med plastfolie. Bank den flat med en kjevle. Den skal være cirka ½-1 cm tykk.

3. Paner kyllingfileten i mel, pisket egg og strøbrød blandet med salt og pepper i den rekkefølgen.

4. Smelt rikelig med smør og litt olje i en stekepanne, og stek den panerte kyllingfileten til den er gjennomstekt, og paneringen er sprø. Det er viktig å ha nok smør i pannen for at paneringen skal bli ordentlig god. Legg til side.

5. Del en baguette i to, og smør pesto på hver halvdel. Del mozzarellaen i skiver, og legg skivene på pestoen. Sett baguettene inn i stekeovnen med mozzarellaen vendt oppover til osten smelter. Her er det viktig å følge med så osten ikke svir seg.

6. Ta baguetten ut, og topp den ene halvdelen med den panerte kyllingfileten og det du måtte ønske av grønnsaker. Vi har brukt rødløk i fine skiver, avokado, tomater, salat og frisk basilikum. Legg den andre halvdelen på, og spis snarest. Nam!

Lyst på flere raske middagstips? Prøv stressfri nudelsuppe på 15 minutter.