Enkel pasta bolognese med kjøttdeig.

Enkel pasta bolognese på 15 minutter

Pasta med kjøttdeig, tomater og grønnsaker er en lettvint variant av pasta bolognese. Den har mye av den samme gode, fyldige smaken, men med bare sju ingredienser og ferdig på kun 15 minutter.

Pasta bolognese er nok en av verdens mest populære retter, og den skal inneholde storfekjøtt i små biter, pancetta som er en type bacon, løk, gulrøtter, selleri, tomat, kjøttkraft, vin og eventuelt melk. 

Det tar tid. Men nå har vi testet en variant av pastaretten som gir deg smaken av autentisk pasta bolognese på kun 15 minutter – og vi har tatt  tiden!

For å lage bolognese-sausen tok vi utgangpunkt i ferdig pastasaus på glass, men vi har pimpet opp kjøttsausen med sju enkle ingredienser som løfter retten fra medioker til magisk: gulrot, selleri, chili, hvitløk, fersk basilikum, parmesan og nykvernet pepper.  

Kjøttsausen vil kanskje ikke imponere verken italienere eller feinschmeckere, men for alle oss andre som lever i den virkelige verden er denne retten en sikker vinner.

PRØV OGSÅ: Enkel lapskaus

Foto: Istock

Enkel pasta bolognese

Du trenger:

Til 4 porsjoner

400 gram kjøttdeig eller karbonadedeig
1 glass Dolmio ekstra krydret pastasaus
4 porsjoner tagliatelle eller spaghetti
3 gulrøtter
3 stangselleri
2 hvitløksfedd
1 rød chili
Litt fersk basilikum
Litt parmesan
Masse nykvernet pepper

Slik gjør du:

1. Kok opp litt vann med salt, og hiv i spaghettien når vannet koker. 

2. Skrell gulrøttene, og hakk opp gulrøtter og stangselleri i tynne skiver.  Finhakk chili, hvitløk og litt frisk basilikum.

3. Stek og hakk kjøttdeigen i litt olje, og bland inn grønnsakene, chili og hvitløk når kjøttdeigen nesten er ferdig stekt.

4. La grønnsakene steke sammen med kjøttdeigen i et par minutter, og hell i pastasausen. La sausen putre noen minutter, og smak til masse nykvernet pepper. 

5. Sil vannet av spaghettien, og tilsett om ønskelig mer salt og eventuelt litt smør.

6. Legg spaghetti og kjøttsaus på tallerkenen, og dryss over revet parmesan og frisk basilikum.   

Foto: Istock

TIPS: Vil du lage retten enda raskere?

Ta tiden på deg selv mens du lager retten! Vi tok nemlig tiden når vi testet ut retten, og merket at lyden av en tikkende klokke fikk oss til å jobbe ekstra raskt.  

🍳FLERE GODE MIDDAGSOPPSKRIFTER