Til hovedinnhold
dessert og søt bakst

Julebrus-sorbet

Avslutt julemiddagen med noe lett og friskt til dessert! Hekkeløper og matentusiast, Amalie Iuel, disker opp med en iskald julebrus-sorbet. Ekstra bra er det at du kan lage den ferdig god tid i forveien.

Julebrus-sorbet

2t / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

julebrus (eller rødbrus - 0,33l)

sukker

lime (saften fra)

eggehviter

bringebær

granateple

mørk sjokolade

Fremgangsmetode

Kok opp julebrus, sukker og limesaft. Avkjøl.
Pisk eggehvitene stive og vend dem sammen med den avkjølte julebrusen. Sett blandingen i fryseren.
Rør i blandingen hver time, helt til den blir luftig og stiv.
Server sorbeten i frosne glass og topp med bringebær, granateplekjerner og revet sjokolade.
Tips: Denne slår an hos både liten og stor!

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆