Julebrus-sorbet

Avslutt julemiddagen med noe lett og friskt til dessert! Hekkeløper og matentusiast, Amalie Iuel, disker opp med en iskald julebrus-sorbet. Ekstra bra er det at du kan lage den ferdig god tid i forveien.

Antall: 4
Vanskelighetsgrad: lett
Tidsbruk: ca. 20 min

DU TRENGER:

  • 2 flasker julebrus/rødbrus (0,33l) 
  • 100 g sukker
  • Saften fra 1 lime
  • 4 eggehviter
  • Bringebær, granateple og mørk sjokolade

 

SLIK GJØR DU:

  1. Kok opp julebrus, sukker og limesaft. Avkjøl.
  2. Pisk eggehvitene stive og vend dem sammen med den avkjølte julebrusen. Sett blandingen i fryseren.
  3. Rør i blandingen hver time, helt til den blir luftig og stiv.
  4. Server sorbeten i frosne glass og topp med bringebær, granateplekjerner og revet sjokolade.

 

Tips!
Denne slår an hos både liten og stor!

 

Som stolt sponsor av Norsk Friidrett har vi vært så heldige å få med oss den matglade hekkeløperen Amalie Iuel på denne oppskriften. Julebrus-sorbet er enkelt å lage og kan nytes av både store og små, sjekk hvordan Amalie lager den!