4 spiselige julegaver som vennene dine faktisk blir glade for å få

Det er lite som er kjipere enn å få et eller annet medrasket ræl i julegave. Disse spiselige gavene vil derimot vennene dine elske å finne under treet.

Julen nærmer seg med stormskritt, og med det kommer vi også nærmere og nærmere den store skumle julegaveshoppingen. Nordmenn bruker tusenvis av kroner på gaver hver jul, og i år er det forventet at hver nordmann skal legge igjen omlag 6270 kroner på gaver i løpet av julemånedene, ifølge Nettavisen.

 

Hvorfor bruke masse penger og fyke rundt fra butikk til butikk, når man kan lage kjempefine julegaver til en brøkdel av prisen hjemme på sitt eget kjøkken? Det kan tross alt aldri bli for mye julegodt i desember.

Vi har samlet fire uimotståelige oppskrifter på julegodt som vennene dine garantert kommer til å bli glad for å finne under juletreet.

1. Fløtekarameller

 Foto: Marias salt og søtt

Hvis du tror at salt blir rart på karameller, må du tro om igjen. Salt og søtt er en helt nydelig kombinasjon, og en perfekt spiselig julegave. Du behøver bare syv vanlige ingredienser for å lage disse fristende karamellene, som allerede har blitt et fast innslag i juleforberedelsene hos matblogger Maria Bondeson.

Disse karamellene blir garantert en suksess under juletreet.

>> Se oppskriften på julekarameller med havsalt på Mariassaltogsott.no

2. Sjokoladetrøfler med pepperkaker


Foto: Bollefrua

Fire ingredienser er alt du trenger for å lage disse nydelige og fyldige sjokoladetrøflene. De skiller seg ut fra klassiske sjokoladetrøfer ved at de i er dekket av et knasende godt lag av pepperkakesmuler.

Du får hele 35 sjokoladetrøfler av denne oppskriften, så kanskje du til og med sitter igjen med et par til overs etter å ha delt dem med venner og bekjente.

>> Se oppskriften på sjokoladetrøfler på bollefrua.wordpress.com

3. Brente mandler


Foto: Cup and Cakes 

Hva er vel julen uten brente mandler? Bakebloggeren Cup and Cakes står bak denne oppskriften, som kombinerer deilige ingredienser som ristede mandler, smør og sukker. Pakk dem gjerne inn i cellofan, små papirkremmerhus eller norgesglass. 

>> Se hele oppskriften på brente mandler på cupandcakesblogg.blogspot.no

4. Hjemmelaget marsipan


Foto: Jakten På En Hobby

Julemarsipan er alltid en sikker vinner, og den blir desto bedre hvis du lager den selv. Alt du behøver av ingredienser er mandler, melis, eggehvite og litt sitronsaft - altså ting du kanskje allerede har hjemme i kjøkkenskapet. Dekorer gjerne med smeltet sjokolade og strøssel. 

Tilsett noen dråper romessens i marsipanen hvis du vil ha et «voksent» preg på marsipankulene.

>> Se hele oppskriften på hjemmelaget marsipan på jaktenpaenhobby.wordpress.com