Til hovedinnhold
salat

Julesalat med honningristede nøtter

En frisk og lett salat er godt til julematen. Denne fargerike og friske salaten med røde epler, klementiner og granateple gjør seg ekstra godt til julefrokost og julebrunsj sammen med juleskinke og leverpostei, oster og pateer.

Julesalat med honningristede nøtter

30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

røde epler

klementiner

granateple

babyleaf

ruccola

flaksalt

Honningristede valnøtter:

valnøtter

olje

flytende honning

salt

Vinaigrette:

klementiner

olivenolje

eddik

dijonsennep

flytende honning

sjalottløk

frisk basilikum

salt

pepper (nykvernet)

Fremgangsmetode

Del eplene og fjern kjernehusene. Skrell klementinene. Del granateplet i to og bank ut kjernene med en skje. Skjær eplene og klementinene i fine båter eller skiver.
Vask og tørk salaten, og bland den med frukten.
Rist nøttene i litt olje i en stekepanne til nøttene begynner å få farge. Rør inn honning og smak til med salt.
Lag vinaigretten. Press saften ut av klementinene og visp saften med olje, eddik, sennep og honning. Finhakk løk og basilikumblader og rør det inn. Smak til med salt og pepper.
Hell dressingen over salaten. Dryss honningristede valnøtter og flaksalt over rett før servering.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆