En frisk og lett salat er godt til julematen. Denne fargerike og friske salaten med røde epler, klementiner og granateple gjør seg ekstra godt til julefrokost og julebrunsj sammen med juleskinke og leverpostei, oster og pateer.
4 porsjoner – lett – 20 min
DU TRENGER:
4 røde epler
3 klementiner
1 granateple
1 pk babyleaf
1 pk ruccola
1 ts flaksalt
HONNINGRISTEDE VALNØTTER:
200 g valnøtter
1 ss olje
2 ss flytende honning
Salt
VINAIGRETTE:
3 klementiner
1 1/2 dl olivenolje
2 ss eddik
2 ts dijonsennep
1 ts flytende honning
1 sjalottløk
1 neve frisk basilikum
1/4 ts salt
1 klype nykvernet pepper
SLIK GJØR DU:
- Del eplene og fjern kjernehusene. Skrell klementinene. Del granateplet i to og bank ut kjernene med en skje. Skjær eplene og klementinene i fine båter eller skiver.
- Vask og tørk salaten, og bland den med frukten.
- Rist nøttene i litt olje i en stekepanne til nøttene begynner å få farge. Rør inn honning og smak til med salt.
- Lag vinaigretten. Press saften ut av klementinene og visp saften med olje, eddik, sennep og honning. Finhakk løk og basilikumblader og rør det inn. Smak til med salt og pepper.
- Hell dressingen over salaten. Dryss honningristede valnøtter og flaksalt over rett før servering.
Tips! Som Coop-medlem får du alltid 11 % bonus på all fersk frukt og grønt hos Extra. Les mer her