Til hovedinnhold
julemat

Juleskinke med kålrabbistappe

Røkt skinke er lettvint og god julemat, og kålrabistappe hører med. Skinken blir ekstra julefin med sennepssaus og en frisk salat med epler, klementiner og rødkål til.

Juleskinke med kålrabbistappe

40min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

Juleskinke (Xtra)

kålrot

gulrøtter

matfløte

smør (til steking)

Sennepssaus:

smør

hvetemel

vann (+ kraft fra skinken)

kremfløte

sennep

soyasaus

honning

pepper

Julesalat:

mandler

røde epler

klementiner

rødkål

dadler

Fremgangsmetode

Varm skinken som anvist på pakken.
Skjær kålrot og gulrøtter i biter. Kok dem møre i lettsaltet vann. Hell av vannet og mos til ønsket konsistens. Smak til med smør, fløte, salt og pepper.
Smelt smøret til sennepssausen og rør inn hvetemel til blandingen er klumpfri. Tilsett vann og kraften fra skinken, og visp det godt sammen. La sausen småkoke i 10 min før du tilsetter fløte. Smak til med sennep, soyasaus, honning og pepper.
Rist mandlene til salaten i en tørr stekepanne, og lag en enkel salat med epler, klementinskiver og snittet rødkål. Pynt med mandler og hakkede dadler. Server juleskinken med julesalat, kålrabistappe og sennepssaus.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆