Til hovedinnhold
julemat

Juleskinke med potetsalat er kongen av koldtbordet

Juleskinke er noe av det mest lettvinte du kan servere, og det trenger vi i juletida! Med en fyldig potetsalat og brokkoli som grønt alibi, har du oppskriften på tomme fat og fulle mager.

Juleskinke med potetsalat er kongen av koldtbordet

30min / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Potetsalat:

poteter

seterrømme

dijonsennep

gressløk (finhakket)

rødløk (finhakket)

sitronsaft

salt og pepper

Dampet brokkolisalat:

brokkoli

Extra virgin olivenolje

salt og pepper

solsikkefrø

Juleskinke:

Juleskinke

Fremgangsmetode

Potetsalat: Skrell potetene, del dem i seks biter og kok dem i lettsaltet vann til de er møre. Slå av vannet og avkjøl potetene til de er lune.
Bland rømme, sennep, gressløk og rødløk. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Når potetene er avkjølt, vender du dem forsiktig i dressingen. Pynt gjerne med litt ekstra gressløk.
Brokkolisalat: Del brokkolien i buketter. Stilken skrelles og deles i tre biter. Damp brokkolien i lettsaltet vann.
Legg brokkolien på et fat. Hell litt olivenolje over, krydre med salt og pepper. Strø solsikkefrø over og bland forsiktig.
Skjær juleskinka i skiver. Server med brokkoli og potetsalat.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆