Juletorsk med ertepure og hasselnøttsmør

Etter ribbe, pinnekjøtt, medisterkaker og pølser, smaker det nydelig med hvit fisk. Ertepuré, ovnsbakte poteter og hasselnøttsmør løfter juletorsken til nye høyder.

 

Antall pers: 4
Vanskelighetsgrad: Middels
Tidsbruk: ca. 1 time  

Juletorsk – dette trenger du

  • 800 g torskefilet
  • 3 ss smør
  • Salt og pepper
     
  • 1 pk spekeskinke, 8 skiver

Ovnsbakte poteter – dette trenger du

  • 600 g poteter
  • 2 pastinakk
  • 1 sitron
  • 4 fedd hvitløk
  • 1 rødløk
  • 2 ss olje
  • 3 ss smør
  • 1 eple
  • 1 pose babyleafs

Ertepuré – dette trenger du

  • 1 pose frosne erter
  • 2 fedd hvitløk
  • 3 ss sitronsaft
  • 1 neve mynte
  • 0,5 dl matfløte
  • Salt og pepper

Hasselnøttsmør – dette trenger du

  • 200 g meierismør
  • 1 dl hasselnøtter
  • 2 ss soyasaus

 

Slik lager du Juletorsk med ertepure og hasselnøttsmør

  1. Del poteter, løk og pastinakk i båter og legg i en ildfast form. Ha grovhakket hvitløk og saften fra 1 sitron over. Hell over olje og biter av smør, og vend alt godt. Stek i ovnen på 200 grader i ca. 45 minutter. Etter 30 minutter legger du inn eplebåtene og vender dem inn sammen med potetene.
  2. Legg fisken i en ildfast form. Ha smør, salt og pepper over torsken, og stek i ovnen på 180 grader i ca. 20 minutter.
  3. Tin erter og ha i alle ingredienser utenom fløte. Kjør innholdet slett med en stavmikser. Ha i fløte til slutt og juster konsistensen etter eget ønske. Smak til med salt og pepper.
  4. Smelt smør i en panne og vend inn grovkuttet hasselnøtter. Ha i soyasaus og bland alt godt.
  5. Legg spekeskinke på en bakeplate og stek det i ovnen på 200 grader i noen minutter til det blir crispy.
  6. Server juletorsken med ovnsbakte poteter, ertepuré og hasselnøttsmør. Topp gjerne med ekstra mynte og babyleafs.