Juletorsk med ertekrem og hasselnøttsmør

Fersk torsk er lett og deilig julemat, og det er ekstra godt med sprøstekt spekeskinke, grønn ertestuing og smeltet smør med hasselnøtter og soyasaus til.

Antall: 4
Vanskelighetsgrad: middels
Tidsbruk: ca. 1 time

DETTE TRENGER DU:

  • 800 g torskefilet
  • 3 ss smør
  • 8 skiver spekeskinke
  • Salt og pepper

OVNSBAKTE POTETER:

  • Ca. 600 g poteter
  • 1 rødløk
  • 2 pastinakk
  • 4 fedd hvitløk
  • 1 sitron
  • 2 ss olje
  • 3 ss smør
  • 1 eple

ERTEKREM:

  • 500 g frosne erter
  • 2 fedd hvitløk
  • 3 ss sitronsaft
  • 1 neve mynte
  • 0,5 dl matfløte
  • Salt og pepper

HASSELNØTTSMØR:

  • 200 g meierismør
  • 1 dl hasselnøtter
  • 2 ss soyasaus

 

SLIK GJØR DU:

  • Del poteter, rødløk og pastinakk i båter og legg dem i en ildfast form. Fordel grovhakket hvitløk og saften av 1 sitron over. Vend inn olje og smør i biter. Stek det i ovnen på 200 grader i ca. 45 minutter. Vend inn eplebåter etter 30 min.
  • Legg fisken i en ildfast form. Fordel smøret over torsken, krydre med salt og pepper. Stek fisken i ovnen på 180 grader i ca. 20 min.
  • Tin ertene og ha i alle ingrediensene utenom fløte. Kjør det glatt med stavmikser. Ha i fløte til slutt og kjør det så kremete du ønsker den. Smak til med salt og pepper.
  • Smelt 200 gram smør i panne og vend inn grovdelte hasselnøtter. Ha i soyasaus og bland alt godt.
  • Legg spekeskinken på en stekeplate og stek den i ovnen på 200 grader i noen minutter til den blir sprø.
  • Server juletorsken med ovnsbakte poteter, ertekrem og nøttesmør. Topp gjerne med ekstra mynte.