Restene etter julemiddagen kan enkelt forvandles til nye middagsfavoritter. Norsk svineribbe og asiatiske smaker er en kombinasjon man skulle tro var skapt for hverandre.
Antall pers: 4
Vanskelighetsgrad: Lett
Tidsbruk: ca. 20 minutter
Kald nudelsalat med ribberester – dette trenger du
- Ca. 300 g rester av ribbe
- 3 lime
- 3 ss honning
- 3 ss fish-sauce
- 1 ss raps- eller olivenolje
- 1 fedd hvitløk
- 2 røde chilier
- Salt
- Ca. 180 g risnudler
- 2 gulrøtter
- 2/3 slangeagurk
- 1 hjertesalat
- 1 neve frisk mynte
- 1 neve frisk koriander
- ½ pose bønnespirer
- 1 neve salte, ristede peanøtter
Slik lager du nudelsalat med ribberester
-
Skjær kjøttet i tynne skiver eller terninger.
-
Kok nudlene etter anvisning på pakken og skyll dem i kaldt vann i et dørslag.
-
Klem saften av 2,5 lime i en liten bolle og skjær den siste halve i 4 båter til servering.
-
Rør honningen ut i limesaften før du tilsetter fish-sauce og olje. Riv (eller finhakk) hvitløken fint, fjern frøhusene på chiliene og skjær dem i tynne skiver og bland det i dressingen. Smak til med salt.
-
Vend nudlene og kjøttet inn i dressingen i en stor salatbolle og la den trekke til seg smak, mens du kutter resten av grønnsakene. Skrell eller skrubb gulrøttene, del dem i to på tvers, skjær dem i skiver på langs, deretter i tynne fyrstikkstaver. Gjør det samme med agurken.
-
Grovhakk mynte, koriander og peanøtter. Vend alt inn i salaten sammen med grønnsakene og bønnespirene.