Kald nudelsalat med ribberester

Restene etter julemiddagen kan enkelt forvandles til nye middagsfavoritter. Norsk svineribbe og asiatiske smaker er en kombinasjon man skulle tro var skapt for hverandre.

210305-u48-extra-bannere-coopribb-900x450.jpg

Antall pers: 4
Vanskelighetsgrad: Lett
Tidsbruk: ca. 20 minutter

Kald nudelsalat med ribberester – dette trenger du

  • Ca. 300 g rester av ribbe
  • 3 lime
  • 3 ss honning
  • 3 ss fish-sauce
  • 1 ss raps- eller olivenolje
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 røde chilier
  • Salt
  • Ca. 180 g risnudler
  • 2 gulrøtter
  • 2/3 slangeagurk
  • 1 hjertesalat
  • 1 neve frisk mynte
  • 1 neve frisk koriander
  • ½ pose bønnespirer
  • 1 neve salte, ristede peanøtter

210305-u47-extra-bannere-ribbe-900x450.jpg

Slik lager du nudelsalat med ribberester

  1. Skjær kjøttet i tynne skiver eller terninger.

  2. Kok nudlene etter anvisning på pakken og skyll dem i kaldt vann i et dørslag.

  3. Klem saften av 2,5 lime i en liten bolle og skjær den siste halve i 4 båter til servering.

  4. Rør honningen ut i limesaften før du tilsetter fish-sauce og olje. Riv (eller finhakk) hvitløken fint, fjern frøhusene på chiliene og skjær dem i tynne skiver og bland det i dressingen. Smak til med salt.

  5. Vend nudlene og kjøttet inn i dressingen i en stor salatbolle og la den trekke til seg smak, mens du kutter resten av grønnsakene. Skrell eller skrubb gulrøttene, del dem i to på tvers, skjær dem i skiver på langs, deretter i tynne fyrstikkstaver. Gjør det samme med agurken.

  6. Grovhakk mynte, koriander og peanøtter. Vend alt inn i salaten sammen med grønnsakene og bønnespirene.