Karbonader med bakte poteter og tomatsalat

Potetene bakes i ovnen sammen med karbonadene, mens du gjør i stand en frisk tomatsalat med løk og basilikum.

Antall: 4 personer
Tilberedningstid: ca 30 minutter

DETTE TRENGER DU:

  • 1 pk Gilde karbonader 900 g. Bruk 8 stk.
  • 2 store bakepoteter
  • Olivenolje
  • 4 modne tomater
  • 1 rødløk
  • 1 pk sukkererter
  • 1 potte frisk basilikum

SLIK GJØR DU:

  1. Sett ovnen på 180 grader varmluft.
  2. Skjær 2 store bakepoteter i 4 skiver på langs og vend dem i olivenolje. Strø på salt og pepper.
  3. Stek potetene på stekebrett med bakepapir i ovnen i ca. 25 minutter. Snu dem halveis i steketiden. Legg karbonadene i ovnen samtidig som du snur potetskivene.
  4. Skjær 4 tomater i biter, 1 rødløk i terninger og finsnitt 1 pakke sukkererter.
  5. Bland grønnsakene godt, og tilsett olivenolje og grovhakket basilikum. Smak til med salt og pepper.

LITT EXTRA:

  • Kutt en løk i skiver og legg oppå potetene i ovnen.

 

FLERE DIGGE OPPSKRIFTER PÅ BILLIG MIDDAG FINNER DU HER