Kebab av lammeskav, salat og pesto.

Kebab med lam eller finnbiff

Kebab med skav av lam eller reinsdyr gjør at middagen er klar på få minutter. Server kjøttet i lefser med grønnsaker, pesto og yoghurt.

220304-u39-extra-bannere-bmkjott-900x450.jpg

 

 

Skav er tynne skiver av lår eller bog, og det er helt perfekt kjøtt å bruke til kebab. Og siden kebab er helt perfekt å spise når du skal ha en kjapp middag eller lunsj, har vi en perfekt match her!

Kebab med det du har

Har du noen tortillalefser til overs fra fredagstacoen? Vips, så har du mandagskebab! Bruk de urtene du har, og lag en enkel pesto med stavmikser, det trenger ikke være mer komplisert enn det. 

Et lite tips er å sørge for å ha kjørvel i huset, det er en urt som smaker helt fantastisk til lam!

PRØV OGSÅ: Finnbiff og pizza med reinsdyrskav

Kebab med lammeskav, youghurt og pesto.
GODT TIL KEBAB: Yoghurt naturell funker fint som dressing og er godt til lam. FOTO: Nussara Guldberg

Skav er hurtigmat med kvalitet

Skav av både lam og reinsdyr trenger ikke å tines på forhånd. Her snakker vi impulsmat så god som noen.

De tynne skivene av kjøtt kan du legge rett fra fryseren over i stekepanna. Smak til med salt og pepper, og du har ferdigstekt kjøtt av prima kvalitet på få minutter. 

Skav er også ypperlig å bruke til hverdagsgryter. Det er altså veldig kjekt å ha for hånda, og du finner skav av både reinsdyr, lam og elg i frysedisken i butikken.

PRØV OGSÅ: 4 herlige høstgryter 


Tynne skiver av lam i lefse med grønnsaker og yoghurt.
ANVENDELIG: De tynne kjøttskivene egner seg godt både til kebab eller wraps, i gryter eller på pizza. FOTO: Nussara Guldberg

Kebab med lam- eller reinsdyrskav

DU TRENGER (TIL 4 PERSONER): 
2 pk
. lammeskav eller reinsdyrskav
1 ss smør eller olje til steking
1/2 ts salt
1/4 ts kvernet pepper

1 pk tortillalefser
1 pk ruccula
8 cherrytomater
1/2 rødløk
Yoghurt naturell til servering

Persille- og kjørvelpesto:
1 bunt
persille
1 bunt kjørvel
1/2 ts salt
2 ss revet parmesan
5 valnøtter
1/2 dl olivenolje

SLIK GJØR DU: 

1. Stek kjøttet med smør eller olje på middels høy varme i en panne. Skav trenger ikke å tines før steking og kan tilberedes rett fra frys. Stek til er kjøttet er gyllent i kantene.

2. Kjør urtene og andre ingrediensene i en stavmikser til en pesto og ha i en serveringsbolle.

3. Legg ruccula på en varm tortillalefse sammen med stekt lammeskav, tynne løkskiver og halve cherrytomater. Dryss pesto og naturell yoghurt over til slutt.

🐑GLAD I LAM?: 7 steg til fantastisk lammefrikassé 🐑