konfiterte tomater

Bak små tomater med olje og urter på grillen. Det gjør dem ekstra søte og gode som tilbehør til grillmaten.

210305-u22-extra-bannere-3f2-900x450.jpg

Antall: 4 personer
Tilberedningstid: ca 60 minutter

Dette trenger du:

  • Cherrytomater delt i to
  • Olivenolje
  • Sukker
  • Flaksalt
  • Pepper
  • Friske urter, hakket

Dette gjør du:

  1. Skyll tomatene og del dem i to. Lag en «kurv» av aluminiumsfolie eller bakepapir på et stekebrett, og ha tomatene oppi. Drypp olje over, og strø sukker, salt, pepper og urter over alle tomatene.
  2. Grill tomatene på jevn varme, men uten lokk sånn at de får luft. Stek tomatene til de er tørre på overflaten, men myke inni.
  3. Spis dem som tilbehør til grillmaten, eller oppbevar dem på glass med olje til senere.