Til hovedinnhold
pasta

Lag pastasaus som en italiener

Har du først smakt en ekte pastasaus (Sugo), blir det vanskelig å gå tilbake. Lag en stor porsjon og frys ned, så har du fantastisk middag på null tid!

Lag pastasaus som en italiener

3t / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

karbonadedeig

stor løk

hvitløk

hakket frisk persille

laurbærblad

gulrot

selleristang

kyllingbuljongterning

hvitvin eller eplenektar

hermetiske cherrytomater

tomatsaus (kan lages selv med tomat i en kjøkkenmaskin, og sil av frøene)

brunt sukker

olivenolje

salt og pepper

Fremgangsmetode

Finhakk gulrot og selleristang sammen med hvitløk og persille. Du kan fint gjøre dette i en kjøkkenmaskin, om du vil spare litt tid.
Finhakk løken, og brun den i litt olivenolje i en medium varm stekepanne. Ha løken over i en stor kjele. Sett kjelen på medium varm plate.
Ha i vinen/nektar og la løken småkoke litt.
Brun kjøttdeigen porsjonsvis i stekepanna, krydre med salt og pepper. Ha den ferdigstekte kjøttdeigen over i kjelen.
Ha i tomatsausen og de hermetiske tomatene.
Tilsett grønnsaksblandingen, laurbærblad, sukker og kyllingbuljong.
Ha gjerne i hakket, frisk basilikum og en liten kvist rosmarin.
La sugoen småkoke i rundt tre timer (inntil fargeendringer fra en rød til en brunaktig farge), rør av og til. Fjern laurbærblad og rosmarinstilken før servering.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆