Laks med pesto og risotto

Laks er godt på grillen og smaker ekstra godt når du pensler den med grønn pesto. Server fisken med bakte tomater og nylaget risotto med sitron og revet parmesan.

Antall: 4 personer
Tilberedningstid: ca 45 minutter

DETTE TRENGER DU:

  • Coop Grill Perfekt laksefilet med pesto
  • 8-12 cherrytomater
  • 2 sjalottløk, finhakket
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 dl kyllingkraft
  • 3 dl risottoris
  • 6 dl vann
  • 50 g parmesan, finrevet
  • 2 ss smør
  • 1/2 sitron
  • Salt og pepper
  • Pesto
  • Frisk basilikum

  
SLIK GJØR DU:

  1. Stek løk og hvitløk blankt i olje. Varm samtidig opp kyllingkraften i en kjele.
  2. Ha risottorisen i pannen med løk, og stek det i 1 minutt. Spe med kyllingkraft og vann mens du rører. La det koke på middels varme til vannet har trukket inn. Rør inn revet parmesan og smør, og smak til med sitronsaft og -skall, salt og pepper. 

  3. Krydre laksefiletene og legg dem i folie sammen med cherrytomatene. Grill det til laksen har begynt å flake seg, ca. 15 minutter. 

  4. Legg laksefileten på en seng av risotto, og topp med pesto. Pynt med bakte cherrytomater og basilikum.