Langpannekake er perfekt når mange skal ha kake, den er lett å lykkes med, praktisk å frakte og superpopulær! Her er oppskrift på langpannekake med bær.

Langpannekake med sommersmak

Når du skal lage kake til mange, er det ingenting som slår langpannekake! Og når du vil spise et stykke sommer, er det ingenting som slår denne ...

Det er selvsagt en god grunn til at langpannekake er så populært. Den er enkel å lage, den er praktisk å frakte med seg, og det fins utallige varianter, smaker og pynt.

Derfor er langpannekaka en gjenganger på skoleavslutninger, dugnader, hagefester, bursdagsselskaper – ja, alle anledninger hvor mange det er mange som vil ha kake. 

LES OGSÅ: Ostekake på glass – en liten porsjon lykke 🤗


ENKEL PYNT: Et lett melisdryss er alt den trenger.

Alt er mulig-kake

Ei langpannekake kan faktisk være nær sagt hva som helst! Det kan være sjokoladekake, sitronkake, krydderkake, gulrotklake, eplekake, kokoskake ... Alle slags smaker du kan blande inn i ei kakerøre, helle i langpanna og steke i en halvtimes tid. 

🍨DESSERTTIPS: Hjemmelaget is på 1-2-3 🍨

Denne gangen har vi valgt ei langpannekake som passer ypperlig til årstiden – nemlig med saftige sommerbær. Den er fin å kose seg med til ettermiddagskaffen på late sommerettermiddager.

Sommeren er jo også tida hvor folk kan finne på å stikke innom på kaffebesøk, da er det greit å ha noe i fryseren!

PRØV OGSÅ: Verdens enkleste dessert av marengs

Oppskrift på langpannekake med sommersmak


LAG DIN VARIANT: Denne kaka kan du lett gjøre til din egen. Ha i hakket sjokolade, bær etter ønske, valget er ditt!

DU TRENGER (til ei stor langpanne):
100 g
smør (eller margarin)
2,5 dl melk
4 egg
4 dl sukker
6 dl hvetemel
3 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker
Friske bær som blåbær eller bringebær

SLIK GJØR DU: 
1. Forvarm stekeovnen til 175 ˚C. Legg bakepapir i formen. 

2. Smelt smøret. Ha i melk. Blandingen kan gode være varm. 

3. Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha melkeblandingen i eggedosisen. 

4. Bland det tørre i en annen bolle, før du blander alt sammen til en røre. 

5. Hell røren over i langpanneformen og stek i ca. 25 minutter til den er gyllen på toppen og en trepinne kommer ren ut.