Til hovedinnhold
billig middag

Lapskaus av pinnekjøtt er herlig restemiddag i romjula

En dag ut i romjula er det på tide med rester. Pinnekjøtt, poteter og kålrabi har du alltids noe rester av. Da er veien kort til lapskaus!

Lapskaus av pinnekjøtt er herlig restemiddag i romjula

30min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

vann

kjøttfond

store poteter, skrelt og delt i seks biter

liten kålrot, delt i 2x2 cm terninger

løk, skåret i tynne skiver

tørket timian eller 2 ss frisk, finhakket

renset pinnekjøtt (kun kjøttet)

Persille til pynt, kan sløyfes

flatbrød

Fremgangsmetode

Kok opp vann og fond, og legg de skrelte potetene i gryta. Kok potetene under lokk til de er møre (ca. 10 minutter) og ha i kålrotbiter, løkskiver og timian. (Er det restepoteter som allerede er kokt, har du dem bare rett i lapskausen til slutt).
La dette småkoke til potetene begynner å løse seg litt opp og dermed tykner sausen.
Tilsett pinnekjøttet. Senk temperaturen og la retten trekke på lav temperatur i ti minutter.
Smak til med salt og pepper. Dryss persille over, og server med flatbrød.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆