Cloud bread er lavkarbobrødet du lager av tre ingredienser

Cloud bread er brødet som ingen skulle tru at nokon kunne lage. Nesten ingen karbohydrater, lite kalorier, glutenfritt – alt uten hevetid.

Cloud bread er brødet «alle» snakker om for tiden. Det er faktisk spådd av Pinterest å bli en av de største helsetrendene i 2016, skriver Mashable på sine nettsider.

At cloud bread har tatt en hel verden med storm, er ikke spesielt overraskende. Cloud bread er nemlig noe så sjeldent som et brød som nesten ikke inneholder karbohydrater, er glutenfritt, lages uten korn og er kalorifattig. Hvert stykke inneholder omtrent 56 kalorier, ifølge fatsecret.comSiden brødet er laget hovedsakelig av egg, inneholder brødet i tillegg en god del proteiner.

Se også: Dette er den sunne bananisen som alle snakker om 

For å lage lavkarbobrødet trenger du kun tre ingredienser: Egg, bakepulver og kremost (pluss eventuelt litt salt). I motsetning til brød flest trenger ikke deigen å heve et eneste minutt, men bør derimot settes raskest mulig inn i ovnen.

Cloud bread kan beskriver som kjærlighetsbarnet til en sufflé og et rundstykke: Luftig som en sufflé, og like godt med pålegg som et rundstykke. Det har en nøytral smak, og passer like godt til frokost som til supper og gryteretter. Brødet er stivt og skjørt når det kommer ut av ovnen, men får en mykere, seigere og mer «brødaktig» konsistens når det har fått kjølt seg ned.

Ikke gå glipp av: Denne monstersunne lavkarbopizzaen sverger PT-en til

Luft

Hemmeligheten bak et perfekt cloud bread ligger i å piske eggehvitene stive nok, og å være veldig forsiktig når du blander eggehvitene sammen med eggeplomme- og kremostmiksen. Disse to tingene sørger til sammen for at all luften som er pisket inn i eggehvitene forblir der gjennom steketiden. Dermed får du lavkarbobrød som er luftige og flotte, istedenfor flate og seige.

Det er for øvrig viktig å passe på at du ikke får noe av eggeplommen i eggehvitene før du skal piske dem, siden dette kan føre til at eggehviten ikke blir stiv. Grunnen til dette er at eggeplommen hindrer at proteinene i eggehviten binder seg sammen – som er grunnen til at eggehviter blir luftige og stive når de piskes, skriver Serious Eats.

Les også: 12 geniale måter å bruke speltlomper på fra Instagram 

Pass på

For å gi lavkarbobrødene en ekstra piff, har vi valgt å bruke krydderost i denne oppskriften. Men hvis du ikke er fan av krydderost, kan du bytte den ut med den kremosten du liker best. For smaksnøytrale lavkarbobrød kan du bruke naturell kremost.

Det er viktig å passe på under steketiden når det har gått om lag 20 minutter. Steketiden blir kortere jo mindre lavkarbobrødene er, så hvis du har laget mange små kan det derfor hende de er ferdige lenge før den tid. Ta de ut når de har blitt gylne og lysebrune på toppen, og gled deg over verdens mest luftige lavkarbobrød.

Påleggstips? 12 episke avokadopålegg som vil revolusjonere brødskiven

Luftige lavkarbobrød 

Dette trenger du (6 stk): 

3 egg
3 ss krydderost
½ ts bakepulver
1 klype salt, kan sløyfes

Slik gjør du: 

1. Skru ovnen på 150 grader, over- og undervarme.

2. Separer eggehviten fra eggeplommen, og pisk eggehvitene stive med en håndmikser.

3. I en annen bolle, pisk sammen eggeplommene, krydderost, salt og bakepulver til en helt jevn blanding. Hvis du vil ha en mer nøytral smak på brødene, kan du bruke naturell kremost istedenfor krydderost.

4. Fold eggeplommeblandingen forsiktig inn i de stive eggehvitene. Her er det viktig å ikke slå ut luften av eggehviten, siden det fører til flate cloud breads.

5. Dekk et stekebrett med bakepapir, og legg små hauger med røren på brettet. Denne oppskriften gir cirka seks cloud breads på størrelse med et burgerbrød. Sett midt i ovnen i 25-30 minutter, eller til de er gylne.

6. Ta brettet ut, og la brødene kjøle seg ned på brettet. De kommer til å synke litt sammen under avkjølingen. Når de er klare har de en fluffy og god konsistens. Smør pålegg på den flate siden som er ned mot stekebrettet ved servering.

Følg @extra_norge på Instagram for å følge med på mattrendene!