Til hovedinnhold
pizza

Lavkarbo pizza med nøtter

Denne lavkarbo-pizzaen er kanskje ikke for alle, men midt i blinken for dem som aller helst vil spise pizza hver eneste dag.

Lavkarbo pizza med nøtter

25min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

3 porsjoner

Bunn:

egg

mandler

valnøtter

gulost (revet)

smeltet smør

bakepulver

Fyll (Varier som du vil):

pesto (som pizzasuaus, passe mengde )

hvitløk

rødløk

spinat

ost (revet)

tomater

aubergine

champignon

salt og pepper

oregano

banan (eventuelt)

Fremgangsmetode

Kjør mandlene og valnøttene i en mikser (eller finhakk med kniv). Klekk eggene oppi en bolle og visp ut plommene. Smelt smøret og riv osten. Ha alt opp i bollen og tilsett bakepulveret. Bland godt sammen.
Hell deigen utover et stekebrett (penslet eller med bakepapir). Deigen skal være litt fastere enn en kakedeig, men ikke like fast som en vanlig pizzadeig. Forstek bunnen i 5 til 10 minutter på 225 grader for å få den ordentlig sprø.
Mens bunnen forsteker: Hiv hvitløk og spinat i en stekepanne til spinaten blir flat. Stek auberginen i tynne skiver noen minutter på hver side.
Smør på saus/pesto på bunnen, og fordel ønsket fyll utover. Stek pizzaen midt i ovnen i ca. 10 til 15 minutter på 225°C.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆