Til hovedinnhold
pannekaker

Luftige amerikanske pannekaker med blåbær

Disse amerikanske pannekakene er så luftige at du nærmest kan bruke dem som hodepute. Alt avhenger av én essensiell ingrediens.

Luftige amerikanske pannekaker med blåbær

20min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

hvetemel (+ 1ts til blåbær)

bakepulver

natron

sukker

salt

kefir

egg

smør

blåbær, friske

smør til steking

Fremgangsmetode

Smelt smøret, og la stå slik at det blir avkjølt.
Bland alle de tørre ingrediensene (utenom blåbærene) i en bolle. Bland sammen egg, kefir og smeltet smør i en annen bolle.
Hell det våte i det tørre, og bland forsiktig med en visp. Her er det viktig å ikke vispe for intenst, for da kan du ende opp med tunge og flate pannekaker. La det heller være noen melklumper igjen – de gjør faktisk bare godt!
Dryss 1 ts hvetemel over blåbærene, og vend de rundt slik at de får et tynt lag mel på alle sider. Dette er for å unngå at bærene synker til bunnen av røren. Vend blåbærene forsiktig inn i røren, og la stå og svelle i 10 minutter.
Smelt litt smør i en stekepanne.
Bruk en iskremskje til å «grave ut» røre. Det er plass til cirka tre pannekaker i en stor stekepanne.
Stek på middels varme til de begynner å boble på oversiden. Snu rundt, og stek en liten stund til. Legg på en bakerist, og fortsett til all røren er brukt opp. Serveres lune med smør og sirup.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆