pannekaker
Luftige amerikanske pannekaker med blåbær
Disse amerikanske pannekakene er så luftige at du nærmest kan bruke dem som hodepute. Alt avhenger av én essensiell ingrediens.
20min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
3 og en halv dlhvetemel (+ 1ts til blåbær)
2 tsbakepulver
en halv tsnatron
1 sssukker
1 klypesalt
3 og en halv dlkefir
1 stkegg
2 sssmør
2 dlblåbær, friske
smør til steking
Fremgangsmetode
Smelt smøret, og la stå slik at det blir avkjølt.
Bland alle de tørre ingrediensene (utenom blåbærene) i en bolle. Bland sammen egg, kefir og smeltet smør i en annen bolle.
Hell det våte i det tørre, og bland forsiktig med en visp. Her er det viktig å ikke vispe for intenst, for da kan du ende opp med tunge og flate pannekaker. La det heller være noen melklumper igjen – de gjør faktisk bare godt!
Dryss 1 ts hvetemel over blåbærene, og vend de rundt slik at de får et tynt lag mel på alle sider. Dette er for å unngå at bærene synker til bunnen av røren. Vend blåbærene forsiktig inn i røren, og la stå og svelle i 10 minutter.
Smelt litt smør i en stekepanne.
Bruk en iskremskje til å «grave ut» røre. Det er plass til cirka tre pannekaker i en stor stekepanne.
Stek på middels varme til de begynner å boble på oversiden. Snu rundt, og stek en liten stund til. Legg på en bakerist, og fortsett til all røren er brukt opp. Serveres lune med smør og sirup.