Hjemmebakte horn med valmuefrø.

Luftige horn med valmuefrø

Lyse, luftige hjemmebakte horn med valmuefrø er ekstra godt i matpakken og til frokost.

Matpakke med luftige horn er godt når du er lei av brødskiver, og disse hjemmebakte hornene er ikke vanskelige å få til. Dette er nærmest en idiotsikker oppskrift. Kanskje er det derfor oppskriften fra Tove Holter og matbloggen Idéfull er så populær. Oppskriften på horn har gått i arv fra da hun var barn, bare med noen små forandringer.  

– Jeg gjør bare akkurat som det står i oppskriften, og resultatet blir like bra hver gang, forteller Holter.

PRØV OGSÅ: Grove horn til matpakke og etter skoletid-mat

Fylte horn i matpakken

Vil du slippe å smøre pålegg på hornene om morgenen når du skal lage matpakke, kan du fylle hornene under baking. Du kan for eksempel ha i ost og skinke, eller bacon og spinat, før hornene rulles sammen og stekes.

Horn egner seg også godt for frysing. Lag en stor porsjon mens du er igang, så har du til matpakke og frokost i lang tid fremover! I tillegg kan du bruke oppskriften til hamburgerbrød, rundstykker og små rivebrød.

Ekstra luftige

For å gjøre hornene ekstra luftige, bruker Holter «Luftigere bakst» fra Idun. Har du ikke dette tilgjengelig, blir de luftige nok uten også. Bare husk at melken må være passe lunken for å få full effekt fra tørrgjæren. 

PRØV OGSÅ: Youghurtkjeks i matpakken

Lyse, luftige horn med valmuefrø.
Foto: Tove Holter/Idéfull

Luftige horn

Du trenger:

ca. 16 stykker

750 g mel
1 ts salt
1 ss sukker
1 pk tørrgjær
1 ss Luftigere Bakst fra Idun (kan sløyfes for de blir luftige uten dette også)
100 g smeltet smør
4 dl lunken melk
2 egg

1 egg, til pensling
Valmuefrø. topping

Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 210 grader.

2. Bland det tørre først, og tilsett så det smeltede smøret, den lunkne melken og to egg. Kna godt, og sett til heving i cirka 45 minutter under plastfolie på et lunt sted.

3. Del den ferdighevede deigen i to, og kjevle dem ut i to store sirkler. Del deretter sirklene i 8 trekanter (som en pizza), og rull dem sammen - ytterst til innerst slik at spissen havner på utsiden.

4. Legg hornene på en stekeplate dekket med bakepapir, og etterhev i 30 minutter. Penslet dem med et sammenvispet egg, strø på valmuefrø, og stek midt i ovnene i cirka 14 minutter.

MATPAKKE – HER ER FLERE GODE TIPS