Lutefisk med ertepure

Lutefisk er en av de mest tradisjonsrike rettene vi har her i landet. Vi har spist det i hundrevis av år, og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor. Her er oppskriften på et klassisk lutefiskmåltid.

Antall pers: 6
Vanskelighetsgrad: Middels
Tidsbruk: Ca 1 time

Lutefisk – dette trenger du

  • 3 kg lutefisk
  • 3 ss salt
  • 2 pk lutefiskbacon
  • 1 kg mandelpoteter

Ertekrem – dette trenger du

  • 500 g frosne erter
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 neve timian
  • 3 ss sitronsaft
  • Salt og pepper
  • 100 g meierismør
  • Timian

 

Slik lager du lutefisk med ertepurè

  1. Legg lutefisken i en langpanne. Ha over litt salt og dekk den med aluminiumsfolie.
    Bak lutefisken på 200 grader til den er gjennomstekt. Dette tar ca. 40 minutter.

  2. Tin erter og ha dem i en bolle sammen med finhakket hvitløk, timian, sitronsaft, salt og pepper. Kjør glatt med stavmikser. Tips: ha i litt fløte for en mer kremete konsistens.

  3. Kok poteter. Husk at mandelpoteter kun skal trekke i det varme vannet.

  4. Stek bacon i stekepanne til det er sprøtt og gyllent. 

  5. Smelt smør i en kjele.

  6. Server lutefisken toppet med lutefiskbacon og fersk timian, ertekrem, poteter og smør.