Denne magiske kaken får på mystisk vis tre lag under steking

Én røre blir på magisk vis til en kake med tre lag når du steker den. Ikke rart den kalles «magic cake»!

Vi har tidligere skrevet om hvordan du kan lage verdens enkleste Lego-brownies til barnebursdagen. Nå tar vi det hele hakket lenger, med en magisk kake som «deler seg» i tre lag under steking – selv om du bare har brukt én røre. 

Bunnen av kaken får en fast konsistens, det midterste laget er som en fyldig krem, og det øverste laget er luftig som en formkake. Luftig, kremet og saftig i en og samme kake! 

Også superenkelt: Sunn sjokoladeis på to minutter

Hemmeligheten bak en magisk trelags kake ligger i eggene: Det er viktig å skille ut eggehvitene, og piske dem helt stive før de blandes med resten av ingrediensene. Under stekingen vil hvitene flyte til toppen av røren, og danne det luftige topplaget. På grunn av den lave temperaturen stekes kaken gradvis fra bunnen av, mens det midterste laget forblir fuktig og kremete, ifølge Telegraph.

Sjoko og kaffe

Det finnes mange typer magisk trelags-kake: Alt fra brownies og sjokoladekake, til sitronkake og kaffekake kan lages etter samme oppskrift. Så lenge du stivpisker eggehvitene, og vender disse forsiktig inn på slutten, vil kaken på magisk vis dele seg i tre under steking.

Se også: 8 nye måter å bli enda mer avhengig av peanøttsmør 

Det er for øvrig verdt å nevne at kakerøren er veldig flytende, så ikke bli sjokkert hvis du føler du står med en pannekakerøre foran deg før du tilsetter eggehvitene. 

Avkjøling

Selv om den er enkel å lage, er ikke magisk trelagskake en kake å slenge sammen hvis du plutselig får gjester. Det er nemlig helt nødvendig å avkjøle kaken i minst to timer etter steking før den skjæres i. Dette er for at alle lagene skal stivne helt før servering.

Server gjerne kaken med hjemmelaget bjørnebærcoulis, eller riv over litt (mye) sjokolade – og nyt et lite stykke kjøkkenmagi.

Sjekk ut hvordan du lager magisk kake inspirert av The Telegraph under:

Magisk kake i tre lag 

Dette trenger du (8 personer):

4 egg
5 dl melk
1 ts vaniljesukker
Vaniljeessens, noen dråper
150 g sukker
1 ss vann
125 g smør
110 g hvetemel
1 klype salt

Coulis:
1 pose
frosne bjørnebær
Noen spiseskjeer
sukker

Slik gjør du:

1. Varm ovnen til 150 grader.

2. Pisk eggehvitene stive i en bakebolle. La stå.

3. Pisk eggeplommene hvitt med sukker i en annen bolle. Smelt smøret, og hell det i bollen under visping.

4. Tilsett melet i egg- og sukkerblandingen, og pisk til en jevn blanding.

5. Tilsett noen dråper vaniljeessens i melken. Hell deretter melken i en tynn stråle i bollen, og pisk i noen minutter. Røren kommer til å være svært flytende.

6. Bruk en stor ballongvisp til å FORSIKTIG blande de stive eggehvitene med resten av røren.

7. Hell blandingen i en smurt springform (Ø 24), og sett den midt i ovnen i 50 minutter.

8. Ta kaken ut mens den fortsatt er litt «skjelven» i midten, og la kjøle seg ned til romtemperatur. Sett den deretter i kjøleskap i ytterligere to-tre timer.

9. Serveres med hjemmelaget bjørnebærcoulis, eller et dryss revet sjokolade. Du lager bjørnebærcoulisen ved å varme bjørnebærene i en kasserolle, og smake til med sukker. La coulisen kjøle seg ned, og servér den lun.