Til hovedinnhold
kjøtt

Medisterkaker med Kålsalat

De fleste forbinder kanskje medisterkaker med julaften, men det er supergodt på en helt vanlig hverdag også.

Medisterkaker med Kålsalat

15min / 1t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

medisterdeig

sjalottløk

hvitløk

smør

salt

egg

pepper

malt nellik

ingefær

fløte

Kålsalat:

Rosenkål

grønnkål

hvitløk

honning

tyttebær

Tilbehør:

landbrød

sennep

bladpersille

Hjemmelaget surkål:

hodekål

epler (røde)

salt

vann

eddik

sukker

karve

Fremgangsmetode

Slik lager du hjemmelaget surkål:
Snitt kålen i tynne strimler, skrell eplene og del de i båter. Legg kål, epler, karve og salt lagvis i en kjele. Hell over vesken og la surkålen småkoke under lokk i 45 min. Dette blir ekstra godt med litt ribbekraft, hvis du har det.
Slik lager du medisterkaker med kålsalat:
Finhakk sjalottløk og hvitløk, og surr dette i smør.
Elt salt inn i medisterdeigen til den blir seig, ha i egg og elt videre. Tilsett krydder, løk og fløte og bland alt dette godt sammen.
Form kaker med en stor skje, dypp skjeen i vann mellom hver gang. Stek kakene i smør til de får en fin stekeskorpe, legg de i en langpanne og etterstek i ovnen på 200 grader i 15 min.
Gi rosenkålen et oppkok og hell av vannet. Stek grønnkål i en panne med to knuste hvitløksfedd. Miks inn rosenkålen og hell over tyttebær og honning.
Server medisterkakene på landbrød smurt med sennep, topp med kålsalat og bladpersille, og server hjemmelaget surkål til. Retten fungerer også fint uten surkål.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆