Til hovedinnhold
taco

Nachos i langpanne kan faktisk danke ut tacoen

Fredagstacoen har fått en utfordrer! Nachos i langpanne er enkel helgekos – med mindre oppvask også ...

Nachos i langpanne kan faktisk danke ut tacoen

10min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Tacofyll:

hermetikkbokser med linser og bønner (eller 1 pakke á 300 gram soyafarse )

vann

rapsolje (ca)

hvitløksfedd

spisskummin

paprikapulver

tørket oregano

Litt chilipulver, etter smak

sukker

salt og pepper

tomatpuré

Øvrige ingredienser:

stor pose tortilla- eller nachochips

revet ost

Salat, salsa, guacamole og rømme til servering

Fremgangsmetode

Forvarm ovnen til 200 grader.
Varm opp oljen i ei stekepanne. Finhakk hvitløken og surr den i 2-3 minutter på medium varme.
Tilsett spisskummin, paprikapulver, oregano, chili og litt sukker. Rør godt. Pass på så det ikke svir seg. Tilsett ca. 1/2 ts salt og litt nykvernet pepper – smak til. Til slutt kan du røre inn 1-2 ss tomatpuré.
Ha linser og bønner i en sil, og skyll dem godt i friskt vann. Tilsett bønner, linser og 1,5 dl vann i stekepanna. Bland godt, og stek til mesteparten av vannet er borte.
Legg et bakeark på ei langpanne. Fyll på med tacochips, ha på tacofyll og topp med revet ost. Gratinér i ovnen på 200 grader til osten er smeltet og gyllen.
Server med rømme, salsa, guacamole og en frisk salat!

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆