Nachos i langpanne kan faktisk danke ut tacoen

Fredagstacoen har fått en utfordrer! Nachos i langpanne er enkel helgekos – med mindre oppvask også ...

Jada, vi vet at det skal noe til å dytte fredagstacoen ned fra tronen. Men med nachos i langpanne får du alle de deilige tex-mex-smakene – og du slipper ørten skåler utover bordet med ditt og datt.

 

Her er det bare å strø tortillachips utover en form eller langpanne, toppe med tacofyll og drysse med ost. Gratiner det hele i ovnen og server med rømme, salsa, salat og guacamole, så blir det fest!

Et ypperlig alternativ til fredagstaco, altså.

– Dette er sosial mat hele familien eller vennegjengen kan dele, sier matbloggeren.

Og caramba, så godt! 

Du finner Marias vegetaroppskrift på nachos i langpanne lenger ned i saken. 👇

 

MYE TIL MANGE

– Æren for denne oppskriften er det min mor som skal ha, ettersom hun så lenge jeg kan huske har laget dette til pappa, meg og mine fire søsken. Vi var alltid mange rundt bordet, og dette er jo en genial variant når man skal lage taco til mange, smiler matbloggeren.

Siden alt lages i langpanne, slipper du dessuten et hav av skåler utover hele bordet – og da blir det jo mindre oppvask også. 

LES OGSÅ: Bli hekta på luksustaco med skrei


FLERE MULIGHETER: Du kan lage Maria sin vegetarnachos med linser og bønner, eller med soyafarse. 

VEGETARVERSJON AV NACHOS

Maria har vært vegetarianer helt siden 17-årsalderen, så for henne er dette definitivt en vegetarrett.

– Linser og bønner egner seg jo svært godt til tex-mex-retter, så det anbefaler jeg også alle kjøtteterne å prøve også. Jeg tviler helt ærlig på at de kommer til å savne kjøttdeigen, sier Maria, som står bak vegetarbloggen Grønn matglede.

– PLANKEKJØRING

Nachos i langpanne er ikke bare enkelt, det er også relativt hurtig mat. En drøy halvtime fra start til slutt tar det, ifølge Maria.

– Her er det lite som kan gå feil. Det eneste jeg kan komme på er egentlig å svi osten eller å tilsette for mye salt eller chili. Ellers er dette plankekjøring! 👍

LES OGSÅ: Fire nye nyheter i suksesserien Coop Vegetardag!


VIKTIG INGREDIENS: Osten er jo halve moroa! Bland gjerne forskjellige oster.

Oppskrift på nachos i langpanne

DU TRENGER:

Tacofyll:

2 hermetikkbokser med linser og bønner eller 1 pakke á 300 gram soyafarse 
1,5 dl vann
2-3 ss rapsolje
1 hvitløkfedd
1 ss spisskummin
1 ss paprikapulver
1 ts tørket oregano
Litt chilipulver, etter smak
¼ ts sukker
Salt og pepper
Tomatpuré

Øvrige ingredienser:
1 stor pose tortilla- eller nachochips
150 g revet ost
Salat, salsa, guacamole og rømme til servering

SLIK GJØR DU:

1. Forvarm ovnen til 200 grader.

2. Varm opp oljen i ei stekepanne. Finhakk hvitløken og surr den i 2-3 minutter på medium varme. Tilsett spisskummin, paprikapulver, oregano, chili og litt sukker. Rør godt. Pass på så det ikke svir seg. Tilsett ca. 1/2 ts salt og litt nykvernet pepper – smak til. Til slutt kan du røre inn 1-2 ss tomatpuré.

3. Ha linser og bønner i en sil, og skyll dem godt i friskt vann. Tilsett bønner, linser og 1,5 dl vann i stekepanna. Bland godt, og stek til mesteparten av vannet er borte.

4. Legg et bakeark på ei langpanne. Fyll på med tacochips, ha på tacofyll og topp med revet ost. Gratinér i ovnen på 200 grader til osten er smeltet og gyllen.

5. Server med rømme, salsa, guacamole og en frisk salat!