Matblogger Nusarra Guldberg bruker økologisk tomatpuré på pizza.

5 økologiske favoritter

Produktserien Änglamark er helt økologisk og selges i alle Extra-butikker. Matteknolog og matblogger Nussara Guldberg deler her sine favorittprodukter fra serien.

Den økologiske serien Änglamark tilbyr alt fra økologiske karbonader og egg til body lotion og bomullspads. Matvareproduksjonen foregår helt uten kunstgjødsel og kjemiske plantevernmidler, og hygieneproduktene lages uten fargestoffer og andre potensielt allergifremkallende stoffer. 

Økologisk for dyrevelferd

– Familien min og jeg velger økologiske produkter fordi det er viktig for oss å tenke på dyrevelferd og å unngå plantevernmidler, sier matteknolog og matblogger Nussara Gulberg. Hun står bak matbloggen Just Another Food Story hvor hun blant annet skriver om sunn og enkel mat, interiør og hverdagslivet.

 

Pizza med økologisk tomatpuré.Økologisk tomatpuré bruker dublant annet på pizza. Foto: Nussara Guldberg/Just Another Food Story

– Vi er bevisst på å gjøre små ting for miljøet i hverdagen, og det å kjøpe økologisk mat er én av de tingene man kan bidra med, sier øko-tilhengeren.

Økologisk og miljøbevisst

– Vi kjøper alltid økologiske bananer, egg og fjærkre, og hvis det er tilgjengelig kjøper vi andre varer som for eksempel økologisk okse- og svinekjøtt, sier matbloggeren.

Guldberg forteller at hun begynte å spise mer økologisk etterhvert som hun fikk mer kunnskap om økologisk matproduksjon og kvalitet.

– Enkelte økologiske produkter smaker rett og slett bedre, som for eksempel egg, kjøtt, fjærkre og sesongvarer, synes Nusarra.

– Og ingenting smaker bedre enn grønnsaker og frukt som har fått en naturlig og lengre modningstid.

PRØV OGSÅ: Vegansk marengs av kikertvann

Matbloggerens økologiske favoritter:

Matblogger Nussara Guldberg serverer ofte Änglamark Rismix til middagen. Foto: Nussara Guldberg/Just Another Food Story

Änglamark tomatpuré

– Jeg bruker økologisk tomatpuré til gryteretter, i pizzasaus og pastaretter. Og så liker jeg ekstra godt at den kommer i en praktisk tube.

PRØV OGSÅ: Spanske kjøttboller i tomatsaus

Änglamark rismix

Änglamark rismix består av en blanding av naturris, svart ris og rød ris. Den er veldig grei å ha til for eksempel grønnsakswok og gryteretter.

PRØV OGSÅ: Vegetar tikka masala med kikerter og ris 

Änglamark soft figs

– Disse myke fiknene er noe av det beste jeg vet til frokostblandinger. De er rike på fiber, og også gode som snacks og til ost, sier Guldberg.

PRØV OGSÅ: Eltefritt fikenbrød

Änglamark mørk sjokolade med blåbær

– Mørk sjokolade med blåbær er min sunne guilty pleasure, forteller Nusarra. Du kan også hakke den og ha den på toppen av iskrem.

PRØV OGSÅ: Hjemmelaget kokosis på 3 minutter

Änglamark babyolje

– Babyoljen brukes ikke bare til babyen, men også som sminkefjerner! Den er skånsom for både baby og mamma, tipser matbloggeren.